images/stories/logosait_new.jpg

 

З 8 березня боржникам банків заборонять виїзд за кордон

З 8 березня громадян, які прострочили кредитні платежі, можуть виселити з квартири і заборонити виїзд за кордон. У цей день набуде чинності нова редакція закону "Про виконавче провадження".

"Закон розроблено на підставі досвіду світової банківської практики і дуже потрібний банкам на тлі того, що останнім часом позичальники, не бажаючи платити, стали звертатися до суду і навіть вигравати. Поки що виконавча служба була позбавлена інструментів ефективної роботи, у боржників була маса можливостей її блокувати. Тепер же зупинити виконання рішення суду буде нереально", — пояснив радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ, повідомляє Фокус

У законі передбачено, що виконавчі служби отримують доступ до всіх електронних баз, що стосуються майна: вони зможуть безкоштовно користуватися даними БТІ, земельного кадастру, МРЕВ, виявляти майно боржника, накладати на нього арешт і продати суду за рішенням. Якщо за громадянином числиться борг і кредитор звернувся до суду, боржника не випустять за кордон.

Також закон обмежує процесуальні права боржника щодо оскарження виконавчих процедур: якщо рішення суду не на його користь вступило в силу, оскаржити його ніяк не можна. Відкриті торги з реалізації майна відтепер будуть стосуватися тільки рухомого майна, а житло і ділянки стануть реалізовувати через комісію, а не публічно.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер