images/stories/logosait_new.jpg

 

Норвежці інвестують у свинокоплекс у Зборівському районі 132 мільйони гривень

Перший заступник голови облдержадміністрації Василь Коломийчук провів нараду з інвестування будівництва свинокомплексу в селі Беримівці Зборівського району. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.
На початку розмови він привітав гостей: інвестора з Норвегії п. Генріха Морка, координаторів проекту від України, подякував за те, що інвестори приїхали з добрими намірами – піднімати економіку краю, створювати нові робочі місця, побажав, аби вкладені гроші приносили прибутки.
«Цього року плануємо ввести в дію сім тваринницьких комплексів за рахунок внутрішніх інвестицій, – зауважив Василь Коломийчук».
Зі свого боку п. Генріх Морк детальніше розповів про свою компанію, про роботу в Україні і зокрема на Тернопіллі. Він продемонстрував схему реконструкції свинокомплексу у Беримівцях, розказав, як працюють схожі комплекси у Норвегії та Латвії.
За його інформацією, свинокомплекс у Беримівцях Зборівського району розрахований на 24,5 тисячі свиней одночасно. Тут отримають роботу близько 50 чоловік. У реконструкцію та будівництво нових приміщень буде вкладено загалом 132 млн. грн. іноземних інвестицій.
І Василь Коломийчук, і п. Генріх Морк погодилися, що темпи виконання підготовчих робіт зараз на дуже низькому рівні. А тому варто скласти детальний план-графік роботи і чітко його виконувати. Якщо виникатимуть труднощі, Василь Коломийчук пообіцяв сприяння всіх служб, підконтрольних обласній державній адміністрації.
Найприємнішою інформацією для присутніх було повідомлення, що через півроку свинокомплекс у селі Беримівці Зборівського району вже почне виробляти продукцію.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер