images/stories/logosait_new.jpg

 

«Молдавський коньяк», виготовлений в тернопільських гаражах, виявила податкова міліція

Виготовлення громадянами Молдови алкогольних напоїв під виглядом коньяку, який в подальшому через ряд посередників реалізовували в області, виявили нещодавно співробітники податкової міліції ДПА в Тернопільській області.. 
Це незаконне, проте, прибуткове виробництво зловмисники здійснювали шляхом змішування сприту зі звичайною водопровідною водою, цукром та есенцією. Вживаючи цю суміш – фальсифікат, що підтверджено лабораторними дослідженнями, не одна людина могла втратити здоровя. 
Але про такі якості «коньяку» стало відомо після виявлення підпільного виробництва співробітниками податкової міліції. Розташовувалось «підприємство» у двох гаражних приміщеннях та житловому будинку. Саме податківці і зясували, який алкогольний напій під виглядом «молдавського коньяку» пропонували «бізнесмени». 
Виробництво було поставлено на широку ногу – правоохоронці вилучили більше 1000 літрів готового до реалізації «коньяку», розлитого в поліетиленові пляшки, 175 літрів сиропу-есенції, водяний електронасос, обладнання для виробництва та визначення міцності напою, близько двох тисяч поліетиленових пляшок, ємністю по 2 л кожна, коробку з гвинтовими поліетиленовими пробками до пляшок, пластикові бочки та каністри. Про документи, дозволи чи ліцензії на таку діяльність у громадян Молдови взагалі не йшлося.
Слідчий відділ податкової міліції ДПА в Тернопільській області порушив кримінальну справу за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоровя людей за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.204 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 10 років.
Щодо одного з громадян Молдови слідчий податкової міліції обрав міру запобіжного заходу – підписку про не виїзд. Інший затриманий взятий під варту.
Всього з початку року співробітники податкової міліції Тернопільщини виявили три підпільних виробництва алкогольних напоїв. З незаконного обігу вилучено ЛГВ та спирту на суму 185 тисяч гривень. За ознаками ст.. 204 Кримінального кодексу України порушено три кримінальні справи.  


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер