images/stories/logosait_new.jpg

 

Сергій Тігіпко: Евакуйовані з Лівії українці будуть працевлаштовані на батьківщині

Держава та приватні компанії сьогодні мають можливості забезпечити роботою і соціальною підтримкою значну частину фахівців-медиків, які залишили Лівію.
Про це  заявив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. У результаті громадянської війни, яка розгорнулася в Лівії, цю північноафриканську країну залишили понад 500 громадян України, в основному, фахівці-медики. «Термінову евакуацію успішно здійснили МЗС, Міноборони і МНС. Тепер потрібно зробити все можливе, щоб українці, які повернулися, не думали про те, як швидше поїхати на заробітки до Північної Африки чи інші регіони світу. Сьогодні вітчизняна медицина, серед іншого й приватні клініки, які швидко розвиваються, потребують кваліфікованих лікарів і медсестер, і готові надати їм гідні умови праці та оплату», - зазначив Тігіпко.
Він додав, що тиждень тому доручив провести роботу з власниками великих комерційних клінік, і деякі з них вже виявили готовність прийняти на роботу медиків, які повернулися з Лівії. «Нехай фахівці, які повернулися в Україну, виходять на зв'язок з Міністерством соціальної політики, і ми допоможемо вирішити всі питання їхнього працевлаштування, пенсійного забезпечення та соціальної адаптації», - заявив Сергій Тігіпко. Повідомляють у Міністерстві соцполітики України.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер