images/stories/logosait_new.jpg

 

Для реалізації в Тернополі проекту «Український дім Перемога» запрошують меценатів

Кінотеатр «Перемога» в Тернополі міська влада планує перетворити в «Український дім Перемога». Згідно з планами мерії тут має бути заклад, якого ще не було в Тернополі, для проведення мистецьких акцій, виставок, конкурсів. 
За словами начальника управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександра Смика, у нашому місті немає залу, де можуть зібратися письменники, музиканти презентувати свої ідеї, обговорити проблеми. «Приміщення барів для цього, як на мене, не підходять, бо прийде 15 чоловік, які цікавляться поезією, і 50, які цікавляться кавою чи горілкою. А місце, де можна зібрати творчих людей на цікавий захід місто повинно мати». 
ля журналістів тут планують створити комфортний прес-центр. 
Буде в «Українському домі Перемога» і сучасний кінозал. Кількість глядацьких місць зменшать вдвічі, а ще встановлять подіум і наполовину розширять сцену. У кінозалі планують проводити покази фестивальних фільмів.
Вже розроблено проект і на перший поверх. Як прокоментував журналістам Олександр Смик: «Тут буде зал, в якому може діяти, наприклад два кафе з WiFi – дитяче і для журналістів та людей, які цікавляться літературою. Під час різноманітних заходів можна організовувати і торгові виставки міст-партнерів, торгову зону для людей, які розповсюджують книги, сувенірну продукцію, пропагують туристичні маршрути Тернопілля».
Організовувати та проводити всі роботи з реконструкції будуть методом «народної будови». Метод передбачає ряд волонтерських заходів, які пропонуватимуть небайдужі тернополяни. На перший етап робіт з реконструкції «Перемоги» з міського бюджету планують виділили близько 260 тисяч гривень. Це, за попередніми підрахунками, лише одна четверта прогнозованих витрат на будівлю, площею в 400 квадратних метрів. Оплатити всі роботи місто само не може. Тому, коментує пан Олександр, влада розраховує на свідомих тернополян, меценатів і благодійників. 
Уже раніше повністю реконструйовано фасад будівлі, капітально відремонтовано дах, сходи перед входом, поміняно всі вікна та вхідні двері.
Загальна сума, необхідна для реалізації проекту, буде відома після затвердження проектно-кошторисної документації. Роботи будуть здійснювати поетапно. А розпочнуть уже з 20 березня. Завершити реконструкцію планують до 24 серпня цього року, повідомив Олександр Смик.
До співпраці над проектом «Український дім «Перемога» вже долучився Фонд розвитку міста Тернополя імені Володимира Лучаковського.



Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер