images/stories/logosait_new.jpg

 

Понад 2 млн. 260 тис. грн. держава компенсує тернополянам за доступне житло

9 договорів часткової компенсації відсотків загальною сумою 2 млн. 261 тис. гривень уклала держава з банками та громадянами, котрі потребують житла, повідомляє «Номер один».
На розгляд банків (державою визначено 2 державні фінансові установи – «Ощадбанк» та «Укргазбанк») направлено ще 10 потенційних кандидатів на отримання кредитів, рішення по яких очікується у найближчий час.

Станом на 4 жовтня до Тернопільського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» звернулися 214 громадяни, які хочуть взяти участь у державній програмі «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов».

Про хід її реалізації йшлося під час засідання робочої групи «Регіональний економічний розвиток, бізнес-клімат, інвестиції та міжнародна співпраця» під головуванням заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Василя Гецька.

Варто нагадати, що міжвідомчою комісією Мінрегіону України по Тернопільській області акредитовано 10 об'єктів житлового будівництва, в яких може придбаватися житло із залученням коштів держаного бюджету, передбачених для здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, загальною кількістю квартир 287.

Облдержадміністрацією запроваджено “пряму телефонну лінію” з надання консультацій щодо реалізації Програми. У приміщенні Тернопільського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” у м.Тернопіль, організовано функціонування “єдиного вікна” з метою прийняття документів від громадян для участі у Програмі та надання безкоштовних консультацій.

http://nter.net.ua 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер