images/stories/logosait_new.jpg

 

Нищать вашу клумбу – фотографуйте, радять тернопільські комунальники

Подивіться, як виглядає подвір’я після вивозу сміття, - пише читач на сайті 20minut.ua. - Машина для вивезення сміття потрощила клумбу та тротуар у ніч з 1 на 2 жовтня у Тернополі на Слівенській, 3. А там були клумби з квітами.
Як діяти у такій ситуації і чи можливо знайти винуватця “RIA плюс” поцікавилась у балансоутримувача будинку та в управлінні ЖКГ. Як виявилось, на потрощену клумбу їхні мешканці не скаржились. Однак винуватця можна не тільки притягнути до відповідальності, а навіть змусити відновити газон.

- До нас ніхто не звертався і з такою скаргою, - говорить директор приватного підприємства “Наш дім” Анатолій Дмитришин. – Тож про таку шкоду під згадуваним будинком чую уперше. Якщо будуть претензії, будемо з’ясовувати.

Відтак, як повідомив керівник після відвідин будинку, на вказаному місці він й і справді застав сліди від автівки.

- Біля Слівенської, 3 потрощений газон, - каже пан Дмитришин. – Він був викладений із шин. Така собі власноруч облаштована клумба. Якщо б люди звернулись до нас, то ми могли б написати письмове звернення до фірми, що вони відновити його.

Втім, чоловік не відкидає, що водія сміттєвоза “змусили” заїхати на газон і самі мешканці. Мовляв, припарковані автівки жителів іноді залишають мало дороги, аби сміттєвоз міг безперешкодно забрати сміття із контейнерів, що поруч. Без звернень та доказів тепер шукати пояснення - важко.

Незважаючи на обставини заїзду сміттєвоза на газон, водій за свої дії міг би отримати і штраф, кажуть в управлінні ЖКГ.

- Притягти до відповідальності найлегше, коли цьому є докази, точні дата та час - кажуть в управлінні. – Наприклад, фото чи відео. З ними мешканець мав би звернутись до свого жеку. А він, як балансоутримувач, може скласти адмінпротокол. Потім винуватця викликали б до адмінкомісії. За знищення газону та бордюру він понесе відповідальність за ст. 152 Кодексу про адмінстративні правопорушення.

http://nter.net.ua 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер