images/stories/logosait_new.jpg

 

Експерти радять відкладати собі на старість уже з 25 років

Цілком імовірно, що вже через кількадесят років на державну пенсію можна буде не розраховувати.

Експерти радять починати накопичувати гроші на старість ще з молодості у світлі світових тенденцій зі старіння населення. ООН підрахувало, що вже через 10 років з'явиться реальна загроза сучасним пенсійним системам та благоустрою всього людства, тому що на планеті буде більше мільярда людей похилого віку.

Американські інвестиційні компанії розрахували, що для забезпечення безбідної старості потрібно за життя накопичити 8 річних зарплат. Для цього має бути певний режим: протягом усього життя, починаючи з 25 років, з кожної зарплатні потрібно відкладати не менше 6 відсотків, повідомляє Комсомольська правда в Україні.

Але крім того, щоб просто назбирати достатню суму грошей, треба її розумно вкласти, інакше інфляція просто все з'їсть. В українців є лише кілька варіантів накопичень, з яких найпопулярніший - депозит.

До того ж, це й найпростіший варіант, тому що можна зробити цю процедуру автоматичною, дозволивши банку щомісяця знімати певну суму з вашого зарплатного рахунку.

Але, на жаль, розрахувати, скільки ви отримаєте через кілька десятків років, все одно майже неможливо, тому що депозитні ставки постійно змінюються. За останній рік депозитні ставки в Україні виросли майже в півтора рази, але, по прогнозам експертів, після виборів знизяться.

Крім того, експерти радять користуватися послугами різних банків, тому що від банкрутства не застрахований ніхто.

З-поміж інших варіантів можна вибрати поліси страхування життя та внески в недержавні пенсійні фонди, але такі способи вкладання грошей менш популярні серед населення України.

За матеріалами ТСН 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер