images/stories/logosait_new.jpg

 

Новітнє обладнання медичного центру «ПроХелс» забезпечує ефективне лікування

Новітнє обладнання медичного центру «ПроХелс» забезпечує ефективне лікування

Завдяки літотрипсії камені в нирках за одну годину перетворюються на пісок

Юля Томчишин

У Тернопільській комунальній лікарні швидкої допомоги вже близько року працює медичний центр «ПроХелс», який пропонує жителям міста та області якісну діагностику різноманітних хвороб та найсучасніший метод лікування сечокам’яної недуги.

Комп`ютерний томограф допоможе правильно поставити діагноз

Тут знаходиться найсучасніший шістнадцятизрізовий  комп’ютерний томограф. Загалом апаратів такого класу налічується шість тисяч в лікарнях світу. Комп’ютерна томографія (КТ) — один зі спеціальних методів рентгенівського дослідження, що дозволяє отримувати пошарове зображення анатомічних структур різних ділянок тіла залежно від їх щільності. КТ дозволяє провести швидке (декілька секунд) обстеження великої ділянки тіла при комплексних складних травмах та за декілька хвилин отримати повну інформацію про пошкодження як внутрішніх органів, так і кісток, виділити найбільш загрозливі для життя пацієнта стани та зорієнтувати лікуючого лікаря, що першочергово треба застосувати у лікуванні. КТ дозволяє виявити пухлину, стадіювати її (тобто визначити регіональне поширення, наявність метастазів), контролювати стан після проведення лікування. Томограф дає можливість дослідити серце та його судини, судини голови та шиї, аорти, легеневі артерії, черевні та ниркові судини, судини кінцівок, візуалізує серце та коронарні судини, діагностує розшарування аневризми магістральних судин грудної та черевної порожнини, гостру тромбемболію легеневих артерій, гострі оболонкові та внутрішньо мозкові гематоми.

«Діагностики за допомогою томографа є надзвичайно потрібна для лікарні швидкої допомоги, щоб можна  було вчасно і правильно надати першу допомогу. Адже іноді встановити діагноз потрібно за лічені хвилини, а транспортувати людину не можна», — зазначає керівник кабінету, обласний рентгенолог Володимир Беський.

Сечокам’яну хворобу долають без операцій

Кілька місяців тому у медичному центрі «ПроХелс» почав працювати найновіший в Україні апарат SIEMENS MODULARIS для дистанційної літотрипсії хворих на сечокам’яну хворобу. Цей метод активно використовують у світі. Він дозволяє в короткий термін без оперативного втручання лікувати пацієнтів з конкрементами будь-якої локалізації сечовидільної системи (нирок, сечоводу, сечового міхура) та скоротити термін перебування в стаціонарі від кількох днів до кількох годин.

На сьогодні сечокам’яна хвороба залишається однією з найактуальніших проблем урології через високу частоту каменеутворення, схильність до рецидивів та розвиток ниркової недостатності. Люди, які страждають на цю недугу, становлять 30-52% усіх пацієнтів урологічних стаціонарів та 25-30% — у структурі амбулаторних урологічних захворювань. Досі, щоб видалити камені неоперативним шляхом, тернополяни змушені були їхати у сусідні області або ж в Київ. Тепер найсучасніший апарат з`явився в нашому місті.

«Дистанційна (екстракорпоральна) літотрипсія — це неінвазивний малотравматичний і високоефективний метод лікування сечокам’яної хвороби. Процедура здійснюється з допомогою акустичних хвиль, які генеруються літотріптером й фокусуються на камені. Частота і конфігурація акустичних хвиль підбирається таким чином, що пучок хвиль безперешкодно проникає через шкірний покрив, м'які тканини і ниркову тканину, не пошкоджуючи і не травмуючи їх.  Камінь, потрапляючи в епіцентр хвиль, перетворюється на пісок», —  розповідає уролог Юрій Малевич.

Щоб зробити якісне обстеження та вилікувати сечокам’яну хворобу, звертайтесь у медичний центр «ПроХелс», що за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 2 на першому поверсі Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги. Додаткову інформацію ви зможете отримати за телефоном (0352) 55-08-89.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер