images/stories/logosait_new.jpg

 

Чи розпочнуть опалювальний сезон 15 жовтня?!

Сьогодні опалювальний сезон стартував у Києві та Львові. Щоправда, тепло отримали поки що тільки лікарні, поліклініки, дитячі садочки та школи. Тернопіль готовий до початку опалювального сезону, запевняє влада міста, однак наразі для цього немає необхідних температурних показників. Попередня дата, коли планують запускати тепло в житлові будинки тернополян — 15 жовтня.

Опалювальний сезон у Тернополі планують розпочати 15 жовтня. Проте дата може змінитись, якщо впродовж трьох днів показники термометрів показуватиимуть не більш як 8 градусів тепла. Наразі місто готове до початку опалювального сезону, запевняє влада, проблем з постачанням тепла виникати не повинно.

- Опалювальний сезон — це комфорт в оселях, але якщо погодні умови дозволяють його не розпочинати, то звісно кожен день це значні кошти. Орієнтовно скажу так, що споживання газу за 1 добу опалювального сезону виходить в сумі близько 1 мільйона гривень для «Теплокомуненерго». Один день повноцінного опалювального сезону. Це кошти не тільки комунального підприємства — це кошти територіальної громади, фактично його кошти складаються з коштів населення та бюджетних закладів. Відповідно — це гроші міста, Це мільйон гривень в добу, — розказав заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

В опалювальний сезон — не без боргів. Сьогодні заборгованість «Тернопільміськтеплокомуненерго» перед постачальниками газу — 90 мільйонів гривень. З них 20 мільйонів боргують тернополяни. Решта боргу — 70 мільйонів — виникла через різницю ціни на газ для населення і комерційною ціною. Проте, як запевнив Владислав Стемковський, ця заборгованість повинна бути закрита Постановою Кабінету Міністрів України. Тому у міській раді наразі очікують на документ, який взаємозаліком погасить борг.

- Тому, якщо ми говоримо про те, що в нас борг «Теплокомуненерго» — 90 мільйонів за газ, держава має погасити десь більше 70 мільйонів, то залишається шістнадцять, сімнадцять мільйонів, чистого боргу, але цей борг виникає через так званий касовий розрив. Тому що послугу, яку подає «Теплокомуненерго» населення сплачує з наступного місяця, а рахунок оплати виставляється відразу по факту подачі, каже Владислав Стемковський.

Тим часом синоптики прогнозують: наступних кілька днів у Тернополі буде без опадів, середня температура вдень сягне 10 градусів тепла. Повідомляє тв4 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер