images/stories/logosait_new.jpg

 

Скільки коштує нова розмітка на тернопільських дорогах

Нова розмітка, нанесена на вулиці Мазепи та у центрі міста буде не тільки зручною для водіїв, але й надійною, запевняють у міській раді Тернополя. Наносять розмітку відповідно до нових стандартів, і служитиме вона щонайменше чотири роки. По новому малюватимуть і пішохіднні переходи, тепер вони будуть з нашаруванням і так швидко не витиратимуться, – передає TV-4.

Для нанесення нової розмітки потрібна насамперед капітально поремонтована дорога. У Тернополі таких доріг небагато, тому розмітку, яка відповідає новим стандартам, нанесли тільки на вулицях Йосифа Сліпого, Мазепи та на Листопадовій біля Тернопільської міської ради. Розмітку намалювали новою фарбою, хоча вона вдвічі дорожча від звичайної, проте триматиметься чотири роки.

- Розмітка виконана звичайною фарбою, звичайно, призначена для дороги, вона тримається близько шести місяців. І то коли інтенсивний рух, то колеса стирають її за чотири-шість місяців і за цей час її вже не видно. А розмітка виконана фарбою так званою пластиковою, вона тримається чотири роки, відповідно це у вісім разів довший період експлуатаційний, – розповів заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

Неодноразово місто було взагалі без дорожньої розмітки, бо стара уже стерлась, а нанести нову не дозволяла погода. Саме тому вирішили не економити і малювати розмітку новою фарбою. Її потрібно наносити тільки за сухої погоди та при плюсовій температурі.

- Зараз ми хочимо перевести це в систему, і тому ми почали там, день капремонт відбувся і якщо вона себе покаже добре, а вона в усьому світі себе добре рекомендує, то з весни будемо фактично пластикову розмітку класти, звісно де дороги нормальної якості, звичайно де ми знаємо. що з рік-два будемо робити капремонт чи поточний ремонт, то там доцільності немає, – каже Владислав Стемковський.

Кілька пішохідних переходів на вулиці Йосипа Сліпого обійшлись міському бюджету у 20 тисяч гривень. У випадку, якщо нова фарба зітреться, поновляти її буде виконавець за власні гроші.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер