images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопіль отримав двометровий оберіг

Свою ляльку-мотанку відтепер має Тернопіль. Такий подарунок зробила рідному місту Наталія Кіндрацька. Лялька має зріст має 2 метри 32 сантиметри. Її одяг зроблений у зеленій і білій гамі кольорів, а обличчя і прикраси в помаранчевих і червоних відтінках. На думку авторки виробу Наталії Кіндрацької, Тернопіль повинен мати свою берегиню. Зробити велику ляльку-мотанку жінка задумала ще навесні, ідею виношувала ціле літо, а до роботи приступила тільки восени.

– Робила якимось такими періодами. Тому що ця лялька є берегинею і її не можна робити із поганим настроєм, її не можна робити вночі, її не можна робити в неділю. Її треба робити у відповідні дні, думати про щось хороше, добре. Молитву бажано прочитати над нею, щоб вона дійсно принесли людям щастя і удачу, – вважає майстриня.

Найдовше авторка працювала над обличчям ляльки.

– Це не можна назвати лицем. Це намотана нитка. Ось дивилась моя донька і каже, що мамо, а вона якась така симпатична. От і мені хотілося, щоб вона була така мила і якась така відкрита і привітна. Є така легенда, що лялька не повинна мати очей. Тому що через такі уявні очі може вселитися якийсь злий дух і принести тій людині зло. Хотілося, щоб та лялька приносила добро, – зауважила

Наталія Кіндрацька.

Ляльку-мотанку сьогодні встановили в Українському домі «Перемога». Перебуватиме вони тут до кінця жовтня. А далі автор вирішить, чи залишити її тут, чи передати в музей.

За матеріалами http://zz.te.ua 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер