images/stories/logosait_new.jpg

 

День відкритих дверей для учнів сільських шкіл провели у Тернопільській митниці

День відкритих дверей для учнів сільських шкіл провели у Тернопільській митниці. На захід запросили випускників, які планують стати митниками, повідомляє ІНТБ.

 

«В рамках проведення профорієнтаційної роботи Тернопільська митниця систематично проводить такі заходи, тобто день відкритих дверей для дітей-випускників, майбутніх абітурієнтів вищих навчальних вузів», – розповіла начальник сектору кадрової роботи Тернопільської митниці Галина Фостаковська.

Галина Фостаковська підкреслила важливість відповідного рівня знань та бажання працювати у тих випускників, які згодом здобуватимуть фах митника. Такі ж заходи, на її думку, сприяють більшому ознайомленню учнів із принципами роботи у цьому контролюючому органі. Про свою роботу митники намагалися розповідати дітям доступними та зрозумілими їм словами.

«Ми плануєм показати Тернопільську митницю, підрозділи митного оформлення, інші відділи, чим вони займаються. Показати зону митного контролю, прибуття транспортних засобів, сам процес митного оформлення, митне оформлення поштових відправлень», – зазначив начальник відділу митного оформлення №1 митного оформлення Володимир Титор.

Найбільший ажіотаж у дітей викликала робота кінолога, а саме його колеги лабрадора Кріштіану Роналду. Він не тільки залюбки продемонстрував гостям свої навики у пошуку наркотиків, а й дозволяв себе гладити і навіть позував для фото на згадку.

«Мені дуже сподобалася ця екскурсія. Особливо з собакою, коли показували, як вона шукає різні речі. І також мені сподобалося, як перевозять, як оглядають і таке інше», – поділилася враженнями учениця Теребовлянської гімназії Віра Лучка.

Віра Лучка зазначила, що професія митника їй сподобалась і, можливо, вона таки обере для себе фах, пов’язаний із цим контролюючим органом.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер