images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополянина визнали одним із кращих поварів телевізійного проекту “МастерШеф-2”

Тернополянину Барилку Віталію 23 роки. Він бере участь у телевізійному проекті “МастерШеф-2”, який проходить на загальнонаціональному  телеканалі України “СТБ”. Про цікавинки участі у телевізійному проекті розповів Віталій кореспондентам 0352.com.ua.Тернополянина визнали одним із кращих поварів телевізійного проекту “МастерШеф-2”(ФОТО)

Віталій закінчив у Тернополі економічний університет зі спеціальності “банківська справа”. На даний час працює в банку на посаді менеджера з роботи з фізичними особами. Він спеціальної освіти, пов’язаної з кулінарією не здобував.

– Моя участь у цьому проекті вийшла спонтанно. Я заповнив заявку на сайті “СТБ”. Якщо чесно, не думав, що стану учасником цього проекту, але до мене подзвонили з телеканалу і запросили на конкурс. Для того, щоб показати свої кулінарні здібності мені треба було зготувати страву і розказати, як я готував. Подумав, що такий шанс дається один раз в житті і вирішив скористатися ним. Кастинг пройшов у Києві. Через два тижні до мене подзвонили і сказали: “Ми вас вітаємо! Ви потрапили в топ 100 кращих поварів-аматорів України”. Після цього знову запросили на кастинг. Я поїхав. Нам привезли картоплю. Кожен з нас мав нарізати картоплю двома способами – по-нашому це соломка груба  і кубиками. Суді ходили і дивилися, в кого яка техніка ліпше виходить. За результатами кастингу я потрапив до 50 кращих поварів-аматорів України. Після цього був ще конкурс, на якому я готував фаршировану курячу грудинку з грибами, сиром і салатом. Знову ж таки судді оцінили нашу роботу і я увійшов вже до 35 кращих поварів-аматорів України.

– Ви були поділені на команди?

– Так. Після цього конкурсу нас поділили на п’ять команд. Ми мали приготувати ресторанну страву. Я і моя команда приготували овочі і гриль, стейк з соусом “Башамель”. Нам пощастило, бо з інших команд “вилітали” по двоє, по троє учасників, а наша команда повним складом увійшла до 20 кращих поварів-аматорів України.

– Наскільки ми знаємо, ви були капітаном команди.

– Так. Багато хто хотів стати командиром. Ним можна стати тоді, коли виграєш у конкурсі “краща страва”. Не кожен з учасників проекту мав номінацію “краща страва”. В мене була така номінація. У кожній передачі є конкурси і визначають кращу страву. Хто готує кращу страву, той є командиром групи. Це не всім вдавалося. Я один з тих, кому вдавалося зробити кращу страву і бути в номінації “краща страва”.

– Де ви навчилися так добре готувати?

– Мені змалечку мама прищепила любов до готування, вона  шеф-повар. Багато вчився від неї. Судді сказали до мене: “Віталій, у вас є кулінарний талант. Талант і любов до приготування має бути всередині людини. Оскільки у вас є, ми можемо  навчити вас і зробити з вас шеф-повара”. Я люблю готувати. Я готую вдома, готую для колег на роботі. Це моє хобі.

– Яку страву ви найбільше любите готувати?

– Будь-які продукти в руках людини, яка вміє готувати завжди вийдуть смачними. Я найбільше люблю готувати рибу.

– Які практичні навички освоїли під час цього проекту?

– На проекті я для себе відкрив понад 100 соусів для будь-якої страви – до м’яса, до морепродуктів. З нами проводили майстер-класи. Ми мали зробити страву з компонентів, які не поєднуються. Цікаво,  коли маєш якісь продукти, не знаєш що з ними робити, а треба робити страву. Врешті вона виходить смачною. Я дізнався про багато нових рецептів, заправок, до того знав тільки банальні рецепти.

Проект ще транслюється на телеканалі “СТБ”.  Переможець отримає півмільйона гривень і навчання у найвідомішій школі Франції “Le Cordon Bleu”. Редакція сайту “0352.com.ua” бажає Віталію успіху і перемоги.

1

2

3

4

6

5

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер