images/stories/logosait_new.jpg

 

Під час параду вишиванок в Тернополі взривали димові шашки

 12 жовтня Тернопіль розпочав гучне візначення 70-тої річниці створення Української Повстанської Армії. Відтак, з цієї нагоди, в місті провели низку заходів, серед яких, найбільш масовими були смолоскипна хода у вишиванках та концерт на Театральному майдані.

Хода зі смолоскипами й у вишитих сорочках пройшла бульваром Данила Галицького, що на Східному та завершилась на Театральному майдані. Кілька тисяч людей, серед яких було найбільше тернопільської молоді, не побоявшись  холоду, демонструвати свої вишиванки. Дехто йшов у звичайному одязі, багато хто з учасників показувли сорочки під куртками і светрами.  Люди старшого віку, що були в кінці колони співали повстанських пісень, проте не кричали гасла разом з молоддю.

Вирізнялись в колоні хлопці зі смолоскипами, які йдучи розмовляли по телефону, сміялись, а один з них навіть йшов в лікарняній пов’язці на лиці, забувши, мабуть, що це мирна акція, й ніхто не збирається його за це розшукувати чи карати… В центр поблизу зупинки маршрутних таксі, один з юнаків вирішив влаштувати шоу, та кинув димову шашку, яку потім кілька хвилин гасив старший чоловік з колони. Інших учасників обурив такий поступок невідомого молодика, адже дим заважав дихати і перешкоджав просуванню людей.

Учасники процессії викрикували “Слава Україні !— героям слава!”, “Бандера, Шухевич всіх нас поведе!” та інші патріотичні гасла.

Завершилась хода на Театральному майдані, де відбувся концерт за участю  українських гуртів “Тартак” і “От Вінта”.

     hoda-1n  hoda-2n  hoda-3n


http://lypa.te.ua
                                                 
  




Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер