images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопіль готовий до початку опалювального сезону, але наразі для цього немає необхідних температурних показників

Тернопіль готовий до початку опалювального сезону, але наразі для цього немає необхідних температурних показників, розповів міський голова Тернополя Сергій Надал в прямому ефірі УХрадіо 14 жовтня.

Хоча офіційною датою початку опалювального сезону є 15 жовтня, але запускати цього дня тепло в будинки ще не будуть, оскільки, за прогнозами синоптиків, найближчі три дні у місті стоятиме тепла погода (близько 16 градусів).

- Місто готове до початку опалювального сезону, проблем з постачанням тепла виникати не повинно. А котельні запрацюють, лише, якщо впродовж трьох днів показники термометрів покажуть вісім чи менше градусів тепла.

Мер пояснив, що споживання газу для опалення житлових будинків на добу обходиться «Теплокомуненерго» близько 1 млн грн. А це кошти не лише комунального підприємства, а й територіальної громади, населення та бюджетних закладів. Відповідно – це гроші міста. Тому, поки нема температурних показів для початку опалювального сезону – Тернопіль не витрачатиме міліони на газ.

Також Сергій Надал розповів, що в дитячих садках та школах встановлені індивідуальні теплові пункти, котрі можуть регулювати подачу тепла. Це дозволить ефективно використовувати газ в час опалювального сезону.

Люба Вовк, новини Тернополя “Погляд”

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер