images/stories/logosait_new.jpg

 

Наскільки «схудне» гаманець тернополян при купівлі зимового взуття?

Ціни на осіннє шкіряне взуття, в порівнянні з минулим роком, не змінились.

Як на ринку, так і в магазинах Тернополя жіночі чоботи коштують від шестисот гривень, чоловічі – від п’ятиста. Дитячі можна придбати від двохсот і більше гривень. Схудне гаманець при купівлі зимового взуття, оскільки воно коштує дорожче. Жіноче – від тисячі гривень, чоловіче – від вісімсот, а дитяче вище чотирьохсот п’ятдесяти гривень. Проте фахівці, при виборі такого товару, радять бути обережними і не дати себе обдурити. Не рідко взуття із замінника продавці видають за шкіряний виріб. «Шкіряний запах» - оманливий, адже сьогодні взуття зі штучних і натуральних матеріалів обробляється однією хімією. Справжня шкіра потеплішає, якщо потримати виріб у руках, вбере воду і злегка потемніє, в той час, як штучна залишиться без змін.

- Номерні знаки мають збігатися на коробці і взутті, має бути написана фірма, номер знаку, розмір, має все збігатися. Замша має ласнитися в одну сторону, має ложитися в іншу, - розповіла ІНТБ Яна Муринка, продавець-консультант.

Матеріал виробу є важливим, та звернути увагу потрібно на усі частини взуття. Якщо при натисканні на поверхню задника він легко деформується, то під час використання швидко втратить форму. Тверда і пружиниста підошва є обов’язковою для осіннього і зимового сезону, а супінатор у будь-яку пору року забезпечить правильну фіксацію ноги. Безпечна повинна бути для здоров'я і висота підборів – для жінок до п'яти, для чоловіків –– півтора сантиметра.

Тетяна Мамей, продавець-консультант: «По-перше, ніжка буде в порядку, не буде розвиватися плоскостопість, не буде пітніти нога. Взуття є профілактичне, яке випускають фабрики. Значить, має бути тверда п’ятка, супінатор,і не можна весь час брати велике, дуже велике взуття, тому що воно відразу і заломлюється, і загинається, повнота опускається, має бути взуття по нозі ».

В Італії, Фінляндії, Іспанії та інших європейських країнах немає державних стандартів якості взуття, їх власноручно визначають чоботарі і підтверджують своєю репутацією. В Україні більше 140 різних стандартів і технічних умов, що регулюють взуттєву галузь, але вони давно морально застаріли. Тому жодна якісна пара італійських черевиків не відповідає українським стандартам, говорять фахівці. Популярністю користується у нас і взуття із овчини, але це хутро швидко знищується.

Тетяна Мамей, продавець-консультант: «Другим дається хутро цигейка – це молодий баран, якому 5-6 місяців, він малесенький, гладкошерстий. Ну і третій вид – це баран мутон ».

Зменшення імпорту взуття в Україні триває, проте головним конкурентом вітчизняного виробника залишається Китай, який охоплює сімдесят відсотків ринку. Саме до азіатського взуття експерти закликають відноситись з обережністю, адже деякі виробники використовують ціаніди, шкідливі клеї та заборонені в Європі нітробарвники. Обходити стороною медики радять і вживане взуття, оскільки хімічна обробка не може вивести хвороби попереднього власника, а його індивідуальна форма ноги, або її відхилення, заважатимуть у ходьбі.

http://www.0352.com.ua 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер