images/stories/logosait_new.jpg

 

25-річницю Співочого поля святкуватимуть два дні

20-21 серпня у Тернополі відбудеться святкування 25-річниці відкриття першого Співочого поля в Україні. Про це повідомив начальник управління культури обласної державної адміністрації Григорій Шергей.
– У Тернополі було збудоване перше в Україні Співоче поле. І відрадно, що ці всі роки ми його використовуємо за призначенням, – прокоментував пан Шергей.
За словами очільника обласного управління культури, у рамках святкування передбачено різні заходи. Зокрема на алеях парку Національного відродження буде розбито містечко майстрів. У його роботі візьмуть участь представники мінімум шести областей Західної України.
– Саму сцену ми використовуватимемо теж два дні. У неділю під час музично-пісенного свята на ній виступить близько п’яти тисяч митців. Окрім місцевих колективів ми очікуємо приїзд трьох національних колективів. Це хор ім. Вірьовки, капела «Думка». З виконавцями ми ще ведемо переговори, – поділився планами Григорій Платонович.
За словами начальника управління культури, про приїзд хору ім. Вірьовки домовлено з міністерством. Саме воно і профінансує п’ятиденне перебування колективу на Тернопільщині.
– Це досить значні кошти. Проїзд, проживання, харчування такої кількості людей коштує майже 200 тисяч гривень. Хор не тільки візьме участь у святкуванні 25-річниці Співочого поля, але й виступить з концертами у кількох районах області 23-24 серпня. Аналогічно ми хочемо використати й інші національні колективи, щоб вони продемонстрували свої таланти для чим більшої кількості жителів області, – розповів Григорій Шергей.  

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер