images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі презентували гарячу лінію «Захисти свій голос»

Про незаконне втручання в роботу ЗМІ, про надання кандидатом у депутати або партією матеріальних цінностей виборцям, з метою здобуття їхньої прихильності, про перешкоджання веденню виборчої кампанії – створення перешкод для законної участі у виборах, про використання підконтрольним органам влади і місцевого самоврядування ресурсів та засобів в інтересах окремих кандидатів чи партій, а також про інші порушення виборчого законодавства від тепер можна повідомити, зателефонувавши на гарячу лінію «Захисти свій голос» за номером 0-800-505-180 зі стаціонарних телефонів безкоштовно, з мобільних згідно з тарифікацією оператора. Опорівці перевірять інформацію, що надійшла та розмістять її на «Мапі порушень».

Святослав Липовецький, координатор виборчих програм ГМ «ОПОРА» в Тернопільській області: «Зокрема ми також підготували листівки, які будуть розклеєні «Захисти свій голос», де є власне телефон цієї гарячої лінії і кожна особа може подзвонити і розказати, і таким чином ми можемо перевірити і тоді спостереження за виборами не буде справа окремої структури чи штабів політичних партій чи кандидатів, але власне це буде справою такою загальною, народною».

Сьогодні, на думку Святослава Липовецького, є значно більше порушень, ніж зафіксовано і сподівається, що гаряча лінія та «Мапа» посприяє їх викритю. І додає, поки що, про порушення здебільшого повідомляють представники політичних сил та журналісти. Вони ж переважно і цікавляться, що до них можна віднести.

Святослав Липовецький, координатор виборчих програм ГМ «ОПОРА» в Тернопільській області: «Зокрема, якщо говорити про інтерактивну «Мапу порушень», то по Тернопільщині, по 5 наших округах ми зараз маємо близько 50 зафіксованих порушень, окремі ще уточнюються, перевіряються, але вони наносяться на мапу і це за вересень-жовтень. Ми вважаємо, що це воно не є репрезентативне, воно не відображає загальної ситуації, тобто ситуація, напевне що, є значно складніша».

Громадська мережа «Опора» також презентувала два відеоролика мета яких – закликати українців не продавати свій голос, а також повідомляти про порушення на гарячу лінію та відзначати їх на «Мапі порушень».

ІНТБ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер