images/stories/logosait_new.jpg

 

Сергій Юрій і надалі очолюватиме ТНЕУ

Аж 246 делегатів офіційно голосували 19 жовтня на виборах ректора Тернопільського Національного економічного університету, а головною особливістю цих виборів став лише один єдиний кандидат, — діючий ректор вузу Сергій Юрій.

Ми писали вже про те, на посаду ректора університету балотується лише один кандидат. Дехто жартуваа, що який зміст проводити ці вибори, якщо немає більше жодного пренендента, але тим не менш, вибори пройшли згідно усіх правил.

Загалом, правом голосу наділили 253 делегати, серед яких були викладачі й студенти ТНЕУ, а також працівники Міністерства освіти молоді і спорту. В день голосування не з’явилось лише дев’ять осіб, тому згідно законодавства, вибори відбулись на правочинній основі й згідно статуту навчального закладу.

У зв’язку з утворенням вакантної посади ректора, в газеті “Освіта України” та на сайті Міністерства освіти був оголошений конкурс на пошук нового очільника університету. Відтак, основними вимогами були: вільне володіння українською мовою, ступінть доктора чи кандидата наук і стаж викладацької роботи не менше десяти років.

Заяву на здобуття цієї посади надіслав лише теперішній виконуючий обов’язки ректора, професор Сергій Юрій, котрий впродовж десяти років обіймав посаду ректора ТНЕУ.

— Я дякую всім, хто розбудовував зі мною цей університет. Перш за все, я завжди навчав колектив, що треба дивитися на студентів не як на групи, а на кожного окремо, бо кожен студент — індивідуальна особистість. Я два місяці хворів, але останні два тижні відчуваю, що “йду на взльот”, тому сподіваюся, що все буде гаразд, — запевняє Сергій Юрій.

Після вирішення організаційних питань по створенню мандатної комісії, президії, секретаріату, лічильної та редакційної комісій, були оприлюднені виборчі бюлетні.

В бюлетні були дві колонки, одна “за”, інша”проти”, щоб підтвердити свій голос, слід було поставити у відповідному місці хрестик або “галочку”, інші символи не враховували.

Після цього, усі делегати виходили на сцену, де були розміщені три кабінки для голосування і робили свій вибір: голосували або за пана Юрія, або проти нього.

Коли скринька була заповнена бюлетнями, члени лічильної комісії та президії відкрито, прямо на сцені здійснили підрахунок голосів. Згідно результатів, лише дві людини проголосували проти, а це означає, що відтепер Сергій Юрій і надалі очолюватиме ТНЕУ.

Олена Лисиця, Тернопільська Липа 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер