images/stories/logosait_new.jpg

 

Санітарний лікар Тернопільської області підписав постанову щодо профілактики грипу

Головний державний санітарний лікар Тернопільської області Володимир Паничев, підписав постанову «Про забезпечення заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідсезон 2012—2013 років».

За прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, в цьому сезоні, в Україні, очікується циркуляція вірусів грипу А/Вікторія (Н3N2), А/Каліфорнія (Н1N1) і В/Вісконсін. У зв’язку із появою нового для нас штаму вірусу грипу В/Вісконсін та циркуляцією вірусів грипу А/Вікторія, який поки що не зреалізував у нашій країні свої епідемічні властивості, очікується інтенсивніший характер перебігу епідемічного процесу. Враховуючи прогнози і розрахунки, на грип і ГРВІ за епідсезон може захворіти 10—15% населення області.

Ще з вересня спостерігається сезонне зростання захворюваності на грип та ГРВІ, але епідпороги не були перевищені.

З метою своєчасної організації та вжиття профілактичних, санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів, спрямованих на мінімізацію можливих епідемічних ускладнень, спалахів грипу та ГРВІ на території області, головний державний санітарний лікар області, зокрема, постановив провести засідання надзвичайних протиепідемічних комісій; головам держадміністрацій взяти під особистий контроль роботу керівників відповідних служб, підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності щодо забезпечення необхідного температурного режиму в дитячих, освітніх, лікувально-профілактичних установах та закладах, житлових приміщеннях, на транспорті в епідсезон 2012—2013 років тощо.

У разі ускладнення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ запроваджувати посилений протиепідемічний режим в установах, організаціях і закладах охорони здоров’я незалежно від форм власності, у місцях масового перебування людей (вокзали, автовокзали), навчальних закладах, закладах культури та освіти, на підприємствах тощо. Керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності повинні розглянути питання закупівлі вакцин проти грипу для своєчасного проведення профілактичних щеплень і засобів для неспецифічної профілактики грипу та ГРВІ серед працівників.

Інформує "Вільне життя"

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер