images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі канікули не переноситимуть

Через вибори канікули у школярів Тернополя не переноситимуть. Канікули б мали розпочатися 29 жовтня і тривати до 4 листопада, через те, що більшість виборчих дільниць розташовані в загальноосвітніх навчальних закладах, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України запропонувало провести осінні учнівські канікули з 25 до 31 жовтня.

У Тернополі канікули не переноситимуть, освітяни міста вирішити впродовж жовтня відпрацювати уроки одного дня, відтак відпочиватимуть учні вже з п’ятниці, 26 жовтня. А до школи повернуться у понеділок, 5 листопада.

Чи переноситимуть канікули через вибори у школах області, вирішуватимуть керівники шкіл та районні управління освіти та науки.

Відповідно до закону України про загальну середню освіту рішення щодо термінів канікул, їх тривалості приймають керівники шкіл з погодженням управління освіти. Осінні канікули у 2012 році мали б розпочатися 29 жовтня і тривати до 4 листопада. 17 вересня Міносвіти надіслало в обласні управління лист із рекомендацією перенести термін канікул. Школярів пропонували відправити на відпочинок з 25 жовтня до 1 листопада, тобто з четверга до четверга. Мотивували це необхідністю підготовки дільниць, які працюватимуть у школах, до голосування під час виборів у парламент. У Тернополі у школярів осінні канікули розпочнуться у п’ятницю, 26 жовтня, і завершаться 4 листопада.

- Керівники склали графіки відпрацювань уроків за 26 жовтня, управління освіти погодило ці графіки відпрацювань. Таким чином ми так якби додаємо цей один день дітям до осінніх канікул. Отож, навчальні заняття у школах Тернополя завершуються 25 жовтня, а 26 буде проведена підготовка до виборчих дільниць до виборів, які відбудуться 28 жовтня, — розказала заступник начальника відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти управління освіти та науки Тернопільської міськради Ірина Сум.

Чи переноситимуть канікули через вибори в області вирішуватимуть керівники шкіл та районні управління освіти та науки на місцях, повідомив головний освітянин Тернопільщини Іван Запорожан.

- Закон прописує єдине, що впродовж навчального року повинно бути 30 календарних днів канікул. Тобто, кожен район має свою розбивку, є певні рекомендації, це не накази міністерства. Але в результаті дане рішення приймає відповідний орган управління освіти на місцях. Відповідно до цього, вони можуть розбити, може бути більше днів, може бути менше днів на осінні канікули. Можливо десь більше днів піде на зимові канікули, тобто це вирішують місцеві органи управління освіти, — каже начальник управління освіти та науки Тернопільської облдержадміністрації Іван Запорожан, повідомляє http://ternopol.zelen.org.ua/ 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер