images/stories/logosait_new.jpg

 

Влада Тернополя оприлюднила важливу інформацію

З метою підвищення якості послуг щодо надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, будівельних паспортів, підготовки рішень, управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради повідомляє наступне.

Наказом Мінрегіону України від 07.07.2011 № 109 затверджено «Порядок надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст» згідно з яким містобудівний розрахунок, це розрахунок щодо граничнодопустимих параметрів забудови, умови ув'язки архітектурно-планувального та об'ємно-просторового рішення, системи обслуговування, інженерних комунікацій, транспортного обслуговування та благоустрою з існуючою забудовою із дотриманням чинних нормативних документів.

У текстовій частині містобудівних умов вказуються основні техніко-економічні показники будівництва. В більшості випадків проектувальниками в містобудівному розрахунку неправильно вказуються основні показники об'єктів, які слід брати (згідно з групою, видом та типом об'єкту за функціональним призначенням) у відповідності до п. 6.1 ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» із таблиці 6.1, відповідно до якої проводиться розрахунок розміщення, місткості та розмірів необхідної земельної ділянки.

Наприклад основними показниками будівель (приміщень):

- підприємств торгівлі (магазинів) є торгова площа, а не загальна чи корисна площі;

- підприємств побутового обслуговування та адміністративних є кількість робочих місць а не загальна площа чи будівельний об'єм;

- підприємств громадського харчування кількість місць, а не загальна площа, корисна чи розрахункова.

При зменшенні максимально-допустимих відстаней від запропонованих об'єктів до існуючих будівель та споруд, згідно державних будівельних норм, проектувальнику необхідно вказувати причину зменшення відстані (глуху стіну, протипожежну стіну, ступінь вогнестійкості обох об'єктів або інше). В протилежних випадках управління, при видачі містобудівних умов та обмежень, буде зазначати максимальні відстані визначені державними будівельними, нормами.

При видачі проектних та передпроектних матеріалів, містобудівних розрахунків для замовника, пропонуємо проектувальникам дотримуватись державних будівельних норм та стандартів, а саме:

- підписані проектувальником графічні матеріали для підготовки проектів рішень міської ради чи виконавчого комітету, для видачі містобудівних умов забудови земельної ділянки та будівельних паспортів на будівництво складати згідно стандарту для брошурування у формат А-4;

- на графічних матеріалах дотримуватись умовних позначень визначених нормами та стандартами, при використанні власних умовних позначень надавати їх роз'яснення.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер