images/stories/logosait_new.jpg

 

Чого насправді потребує дитина, розповідали найкращі педагоги країни у Тернополі

Сучасна дитина потрібує розуміння та підтримки, індивідуального підходу в навчальному процесі, а не безкінечних реформ і модернізації освітньої галузі, про які так багато й часто говорять урядовці. Педагогам в першу чергу необхідно виховувати в учнів любов до школи, працювати над емоційним розвитком дитини ще з початкових класів. Українська викладацька система повинна бути зорієнтована на результат, а не на процес.

Галина Сазоненко, директор Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка: «не так мало ми вкладаємо бюджетних коштів в розвиток освіти, найголовніше не правильне управління і використання їх, так от, як змінити систему управління освітою, аби ми не говорили про реформуваня і модернізацію, а говорили про деволюцію в освіті, тобто делегування повноважень, аби ми говорили про автономію навчального закладу, аби ми давали відчуття свободи діяльності, і ми стали такою системою, яка орієнтована на результат, на розвиток, цілісний розвиток особистості учня».

Для першачків вчитель повинен стати заміною сім’ї, для старшокласників педагог має бути партнером, авторитетом, людиною, до якої можна звернутись за порадою, повідомляє ІНТБ.

Галина Сазоненко, директор Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка: «я не вчу дітей, я їх веду, супроводжую і я є їхнім партнером, якщо я це розумію, тоді діти стануть моїми»

Найкращі директори, котрі стали взірцями того, як потрібно керувати навчальними закладами, входять до Міжнародного освітянського партнер-клубу.

Галина Сазоненко, директор Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка: «тут найпотужніші директори, лідери української освіти, тут немає байдужих, ми вчимося один в одного, ми взаємодіємо, ми діємо, ми розробляємо міжнародні проекти і реалізуємо їх, в різних абсолютно напрямках»

Днями членом Міжнародного освітянського партнер-клубу став і представник з Тернополя, а саме директор школи-ліцею імені Назарія Яремчука номер шість Олександр Остапчук.

http://lypa.te.ua/ 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер