images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільському ставі може з’явитись ще один теплохід

Нещодавно до Тернополя із Києва привезли стареньке судно. Його можна побачити на території колишнього комбайнового заводу.

- Я чув про те, що хтось із тернополян купив судно, – розповідає капітан тернопільської команди матросів Тарас Парій. – Цей теплохід привезли до нашого міста із Києва. Він подібний до нашого “Тараса Парія” – це проект №793.

Капітан теплохода “Герой Танцоров” Тарас Парій вважає, що на ставі достатньо двох діючих теплоходів. Вони потребують ремонту, на один з них необхідно знайти 80 тис, щоб відремонтувати мотор.

Чоловік розповідає, що два діючих теплохода через брак відпочивальників не завжди роблять прогулянки разом.

- Нам зараз третій теплохід не потрібен на Ставі, – розповідає пан Парій. – Бувають такі дні, коли виходимо лише одним судном. Охочих поплавати не так вже й багато. Щоб ще одне судно було корисне, треба все спланувати.

Пан Парій пояснює, що для запуску теплоходу на воду треба довести його до ладу, а також оформити багато документів. На судні мусить бути команда матросів на чолі із капітаном, в якого має бути відповідний диплом, повідомляє “20 хвилин“.

Власника тернопільської “новинки” пан Парій не знає. У місті ходять чутки, що ним є один із співвласників “Тернопільського машинобудівного заводу“, на території якого зараз стоїть судно. Іржавий корпус ПТ-63 зараз сторожує охоронець. В адмінкорпусі заводу кажуть, що вони не знають, кому належить це майно.

До речі, сезон прогулянок Тернопільським ставом буде тривати до заморозків. Після нього теплоходи поставлять на ремонт. 

http://lypa.te.ua/ 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер