images/stories/logosait_new.jpg

 

До Тернополя надійшли кошти для виплати зарплат вчителям і лікарям

Депутати обласної ради внесли зміни до обласного бюджету на 2012-ій рік. Зокрема, було збільшено обсяг доходів загального фонду обласного бюджету на майже 26 мільйонів гривень. Трохи більше 25 мільйонів, наша область отримала, як додаткову дотацію з державного бюджету місцевим бюджетам на оплату праці працівників бюджетних установ, та біля 1 мільйону гривень становить субвенція з держбюджету на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Ще перед початком сесії відбулося засідання бюджетної комісії, де були розглянуті відповідні подання і внесені деякі зміни.

– Зміни, які стосуються розподілу додаткової дотації на оплату заробітної плати в частині: зменшити з 6 мільйонів 100 тисяч до 5 мільйонів 100 тисяч обласному бюджету і ці кошти направити бюджету міста Тернополя. Ця пропозиція була підтримана одноголосно, – повідомив голова комісії облради з питань бюджету Олександр Стадник.

Відтак, замість 3 мільйонів 390 тисяч гривень, обласний центр одержав на один мільйон гривень більше. Хоча, як зізнався міський голова Сергій Надал, це «крапля в морі» у порівнянні із потребою. А місту Тернополю потрібно загалом біля 20 мільйонів гривень.

– Зараз робився розподіл між усіма районами і містом в тому числі, виходячи із тих коштів, скільки дали. Та сума, яка була передбачена раніше, за нашими розрахунками, ми очікували отримали більшу суму, ніж у тій пропорції. Тому сьогодні, будучи на бюджетній комісії обласної ради, мені вдалося переконати депутатів і мене в цьому підтримало керівництво обласної адміністрації, які погодились додатково дофінансувати до міста ще один мільйон гривень, – повідомив мер.

Сергій Надал також висловив сподівання, що це була не остання цього року субвенція з держбюджету на оплату праці і розрахунки за енергоносії бюджетній сфері міста.

Повідомляє "За Збручем"

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер