images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині штормове попередження

Через переміщенням циклону з Балкан очікується погіршення погодних умов:Сьогодні, 26 жовтня, часом дощі з переходом у мокрий сніг. Температура повітря впродовж доби 2 – 7 тепла. Подекуди пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с.

27-28 жовтня очікується мокрий сніг, місцями сильні опади. Можливе утворення снігового покриву. Подекуди налипання мокрого снігу на лінії електропередач та зв’язку. На дорогах ожеледиця. Температура повітря становитиме вночі та вдень від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла.

У зв’язку з цим всіх мешканців Львівщини та Тернопільщини просять дотримуватися заходів безпеки.

Зважаючи на ймовірне погіршення метеоумов, рятувальники радять водіям транспортних засобів утримуватися від поїздок за умов ожеледі. Вже зараз необхідно подбати про заміну автомобільних шин на зимові, а власникам великогабаритних транспортних засобів подбати про обладнання автомобілів ланцюгами проти ковзання. За умов обмеженої видимості рекомендують користуватися освітлювальними приладами.

І водіям, і пішоходам необхідно пам’ятати, що за умов ожеледиці значно збільшується гальмівний шлях автомобілів. Тому пішоходам слід бути вкрай уважними при переході проїзної частини, переходити дорогу лише у спеціально відведених для цього місцях та не провокувати водіїв на екстремальне гальмування.

Рятувальники рекомендують людям, що проживають у сільській місцевості, при погіршенні метеоумов утриматися від піших подорожей на далекі відстані та не допускати переохолодження організму.

Через налипання мокрого снігу може відбутися спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач і, як наслідок, – знеструмлення населених пунктів. Налипання снігу та обледеніння може спричинити обрив електричних дротів та їх падіння. В такому випадку рятувальники закликають за жодних обставин не наближатися до обірваних ліній електропередач та не торкатися до них.

Експрес

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер