images/stories/logosait_new.jpg

 

Медичне обладнання з Америки привезли до Тернополя

Обстежитись за допомогою нового томографу тернополяни можуть в обласній лікарні. Придбали пристрій за кошти приватного підприємства. Вартість томографа– пів мільйона доларів.

Тернопільська обласна рада оголошувала конкурс серед фірм, які можуть виділити кошти на пристрій. Перемогла фірма „PROхелс”. Томограф привезли з Америки. Помістили його в хірургічному відділенні обласної лікарні, повідомляє “НТер”.

- Старий томограф, який був у цій лікарні, ремонту не підлягає, – розповідає обласний рентгенолог, керівник фірми „PROхелс” Володимир Беський. – Пацієнти були змушені проходити обстеження в лікарні швидкої допомоги, де є 16-зрізовий томограф. Цей томограф кращий за якістю, він – 64-зрізовий.

За допомогою пристрою можна зробити обстеження голови, хребта, спинного мозку, легень, черевної порожнини, серцево-судинної системи. Вартість такого обстеження – від 450 до 2000 грн. Пільги надаються всім медичним працівникам , інвалідам, учасникам війни. Діти до одного року, а також сироти та напівсироти зможуть обстежитись безкоштовно.

- Сьогодні вже пройшли безкоштовне пробне обстеження троє осіб, – розповідає головний лікар обласної лікарні Володимир Гірняк. – Томограф знаходиться у відмінному стані.

Нещодавно у лікарні придбали за бюджетні кошти ультразвуковий апарат українського виробника. Загальний стан лікарні, за словами пана Гірняка, не відповідає європейським стандартам. Потрібно провести повну модернізацію та реконструкцію обладнання, каже лікар.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер