images/stories/logosait_new.jpg

 

Перспективи працевлаштування молоді. Перше робоче місце…

В рамках заходів приурочених Всесвітньому дню дій за гідну працю та Міжнародному дню боротьби з бідністю обласна рада профспілок спільно з молодіжною радою профоб’єднання провела молодіжний семінар для студентського профспілкового активу вищих навчальних закладів м.Тернополя на тему: «Перспективи працевлаштування молоді. Перше робоче місце».

На зустріч з молоддю прийшли спеціалісти обласного центру зайнятості, фахівці та експерти громадських організацій що сприяють працевлаштуванню молоді.

З привітальним словом до студентів звернувся голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний, та поінформував про знаменну подію — 25 жовтня 1926 року, що дала початок профспілковому рухові на Тернопіллі. Саме у цей день ряд фахових профспілок Тернополя створили повітову раду профспілок для захисту прав людей праці незалежно від фаху, національності, раси і віросповідання. Він навів приклади солідарного захисту, коли у ті далекі і нелегкі часи, робітники допомагали одне одному виживати та утримувати свої сім’ї. Ця справа наших попередників продовжується досі – сучасними профспілками, але в інших суспільних умовах. Тому дуже важливо, аби профспілкові ряди поповнювали молоді, свідомі, активні, не заангажовані люди.

Цікавим і змістовним був виступ менеджера у сфері надання інформації Тернопільського обласного молодіжного центру праці Ірини Нестюк. ЇЇ інформація викликала жваву дискусію та запитання. Саме проблема працевлаштування молоді, яка чекає на порозі їх самостійного життя, хвилює найбільше, і допомога молодіжного центру зайнятості є дуже суттєвою, та на часі.

Завідувач відділу соціально-економічного захисту та правової роботи обласної ради профспілок Василь Когут охарактеризував програму МОП, що започаткувала відзначення профспілками Всесвітнього дня дій за гідну працю, та зупинився на головних критеріях концепції гідної праці, і навів приклади їх застосування на практиці.

Про перше робоче місце для молоді та перспективи працевлаштування у відповідності до нового закону «Про зайнятість» поінформувала присутніх начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню населення та надання послуг роботодавцям Тернопільського обласного центру зайнятості Валентина Нікуліна.

Любов Медведь – засновник громадської організації «Мистецтво жити» презентувала тренінгову програму «кроки до успіху».

Завершився семінар жвавим обговоренням теми майбутнього працевлаштування та діями щодо захисту соціальних прав найманих працівників перед роботодавцями.

http://ternopol.zelen.org.ua 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер