images/stories/logosait_new.jpg

 

До 1 липня тернополяни мають укласти договір із сімейним лікарем

До 1 липня усі громадяни України мають укласти договори із сімейними лікарями. Адже ще з початку року розпочались зміни первинної ланки меддопомоги. Відтак, до 1 липня українці мають знайти свого сімейного лікаря та укласти з ним угоду, йдеться в інтерв’ю “Українській правді. Життя”.

 

Водночас, як все це працюватиме, попри пояснення заступників міністра і самої Уляни Супрун, не до кінця зрозуміло. Тому не дивно, що й запитань у всіх чимало.

 

“Ми не зменшуємо витратні статті. Навпаки видатки з держбюджету на сферу охорони здоров’я зростають. В 2017 році вони збільшилися на 18% у порівнянні з минулим роком, пояснює міністр, – Важливо за наявні гроші надати більше якісного обслуговування та здоров’я українцям. І ми знаємо, що це можна зробити, ефективніше використовуючи наявні ресурси. Потрібно створити умови за яких наявні гроші приноситимуть максимальний результат для пацієнта”.

 

Також вона розповіла, що всі лікарі, які працюватимуть за контрактом з Національною службою здоров’я України, будуть доступні в єдиній відкритій електронній базі, прив’язаній до мапи.

 

Можна буде і змінити свого лікаря, просто звернувшись до іншого фахівця і під час прийому уклавши новий договір.

 

Окрім того, медична реформа передбачає те, що саме сімейні лікарі будуть видавати лікарняні листи, направлення, рецепти на ліки, які підпадають під програму реімбурсації (відшкодування вартості від держави) та будь-які медичні довідки.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер