images/stories/logosait_new.jpg

 

Сім'я американського студента, який повернувся з КНДР, відмовилася від розтину

Фото: bbc.com
Наприкінці лютого влада КНДР оприлюднила "зізнання" Отто

За словами коронера, був проведений тільки зовнішній огляд тіла.

Сім'я американського студента Отто Вормбіра, який відбував ув'язнення в північнокорейській в'язниці і помер незабаром після повернення до США, відмовилася від проведення розтину. Отто Вормбір помер в понеділок, 19 червня, в своєму будинку в Огайо. До цього він провів більш ніж 15 місяців в ув'язненні в КНДР. За словами коронера, був проведений тільки зовнішній огляд тіла.

У заяві коронера йдеться, що "наразі не було зроблено жодних висновків про причини смерті Отто Вормбіра".

Північна Корея передала 22-річного Отто Вормбіра Сполученим Штатам минулого тижня, заявивши, що робить це з "гуманітарних міркувань". Вормбір до цього моменту імовірно вже близько року перебував у стані коми.

Його батьки заявили, що молода людина зазнала "жахливого болісного поводження". В результаті Отто Вормбір, який був відправлений у в'язницю за спробу вкрасти агітаційний плакат з готелю, помер на батьківщині, так і не прийшовши до тями.

Північна Корея стверджує, що Вормбір заразився ботулізмом - рідкісним захворюванням, яке викликає параліч - незабаром після судового процесу в березні 2016 року. Йому дали снодійне, і відтоді він не виходив з коми.

Однак команда лікарів, яка лікувала Отто в Цинциннаті, заявила, що у молодої людини не було жодних ознак ботулізму. На їхню думку, він постраждав від "важкої неврологічної травми" невідомого походження, яка привела до великої втрати мозкової тканини.

Раніше в КНДР заявили, що влада США намагається ускладнити життя народу Північної Кореї, використовуючи для цього ситуацію з американським студентом.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер