images/stories/logosait_new.jpg

 

Фінляндія не проти Північного потоку-2 – ЗМІ

Фінляндія не проти Північного потоку-2 – ЗМІ
Фото: nord-stream2.com
Труби для будівництва Північного потоку-2

Будівництво газопроводу Північний потік-2 не вплине на газовий ринок у Фінляндії.

Фінляндія не проти будівництва газопроводу Північний потік-2. Про це повідомляє газета Известия з посиланням на директора енергетичного департаменту Мінекономіки і праці Фінляндії Ліізу Ханкінхеймо.

"Запланований до будівництва газопровід Північний потік-2, так само, як і Північний потік, проляже через Фінляндію і країни Балтії. Він не вплине на газовий ринок у Фінляндії. Відповідно, наша позиція з цього питання нейтральна", - заявила Ханкінхеймо.

Фінська сторона поки що не отримала від проектної компанії Nord Stream 2 заявки на прокладення газопроводу, вона має бути подана не пізніше ніж за шість місяців до початку будівництва газопроводу.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Північний потік-2 є загрозою не тільки для України, а й для ЄС.

Проект Північний потік-2 передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поряд із Північним потоком.

Для реалізації проекту необхідні дозволи від Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини. У Швеції заявка на дозвіл була подана у вересні 2016 року, в Німеччині - в березні цього року, в Данії - в квітні.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер