images/stories/logosait_new.jpg

 

Населення міста Дніпро перевищило мільйон осіб

Населення міста Дніпро перевищило мільйон осіб
Фото: Днепр Инфо
У Дніпрі проживає більше мільйона осіб

Це сталося завдяки міграції населення з Донбасу.

Чисельність населення міста Дніпро у травні 2017 року знову перевищила 1 млн осіб і станом на 1 червня склала 1 млн 2 тисячі 636 осіб. Про це повідомляє Головне управління статистики в Дніпропетровській області.

За інформацією відомства, ще 1 травня населення Дніпра становило 976 тисяч 110 осіб.

Водночас на сайті Державної служби статистики України повідомляється, що в січні-травні 2017 року Дніпропетровська область стала лідером серед регіонів України за міграційним приростом населення (23 тис 489 осіб; на другому місці Київська область - 12,6 тис осіб, на третьому Харківська - 7,9 тис осіб).

При цьому аутсайдерами за міграційним скороченням чисельності населення залишаються Донецька (16 тисяч 734 людини) і Луганська (14 тисяч 786 осіб). На третьому місці з великим відривом - Вінницька область (1,7 тисяч осіб).

Зазначимо, що Дніпро є четвертим за чисельністю населення містом України. Після Києва і Харкова третім за чисельністю населення містом є Одеса, де чисельність постійного населення стала нижчою за 1 млн більше 10 років тому (але не опускалася відтоді нижче від позначки 990 тисяч), проте чисельність наявного населення ніколи не опускалася нижче від позначки 1 млн осіб з 1970х рр.

П'ятим за чисельністю населення містом України тривалий час був Донецьк. До початку 2014 року в ньому проживали 953 тисячі осіб. Однак внаслідок бойових дій на Донбасі значна частина населення залишила місто і вже до кінця того ж року за різними оцінками в ньому залишалося менш ніж 700 тисяч осіб.

Як повідомляв Кореспондент.net, станом на кінець 2016 року в Україні нараховувалося 42 млн 604 тисячі осіб. Про це повідомляла Державна служба статистики. Дані наводилися без урахування анексованої Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

За матеріалами: Интерфакс-Украина
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер