images/stories/logosait_new.jpg

 

Президент Філіппін похвалився десятками вбитих підозрюваних

Президент Філіппін похвалився десятками вбитих підозрюваних
Фото: АР
Президент Філіппін Родріго Дутерте

Родріго Дутерте закликав "вбивати щодня по 32 особи", протидіючи таким чином торгівлі наркотиками.

Президент Філіппін Родріго Дутерте схвально відгукнувся про дії правоохоронців країни під час кампанії боротьби з незаконним обігом наркотиків. У середу, 16 серпня, він похвалив поліцію за знищення 32-х імовірних наркодилерів протягом однієї доби. "Нехай щодня вбивають по 32 особи. Може, ми зможемо вилікувати хворобу цієї країни", - сказав Дутерте, слова якого наводить інформагенція dpa.

Раніше поліція країни оприлюднила дані, згідно з якими у ніч проти 15 серпня під час операції в розташованій на північ від столиці країни Маніли провінції Булакан було ліквідовано 32 підозрюваних у торгівлі наркотиками. Така кількість убитих імовірних наркодилерів - найвища за весь час проведення операцій.

Крім того, у рамках масштабних обшуків було заарештовано ще 107 інших підозрюваних. Правоохоронці запевняють, що вбивали лише з міркувань самозахисту, тобто лише тих підозрюваних, які відкривали вогонь по поліцейських чи нападали на них. Під час операції було конфісковано також велику кількість зброї, наголосили в поліції, передає інформагенція AFP.

За даними правоохоронців, з часу приходу Дутерте до влади в червні 2016 року під час кампанії боротьби з наркотиками було ліквідовано понад 3000 підозрюваних у наркоторгівлі. Практика розстрілів імовірних наркодилерів викликала різку критику з боку міжнародної спільноти та правозахисників, але Дутерте запевнив, що не відмовиться від таких радикальних заходів.

Джерело: Українська служба DW

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер