images/stories/logosait_new.jpg

 

Євросоюз розширив список санкцій щодо КНДР

Євросоюз розширив список санкцій щодо КНДР
Фото: Getty Images
ЄС самостійно наклав обмежувальні заходи на КНДР

Рада ЄС застосує всі санкції, передбачені в резолюції Радбезу ООН.

Рада Євросоюзу збільшила на три юридичних і одну фізичну особу свій список санкцій щодо Північної Кореї, повідомляє прес-служба ради.
"Рада додала три організації: Департамент пропаганди й агітації, Центральну військову комісію Трудової партії Кореї та Організаційний департамент і одну людину до списку осіб та організацій, що є об'єктами заморожування їх авуарів і обмеження переміщень (в ЄС), - застосувавши тим самим частину нових санкцій, накладених резолюцією 2375 (2017) Ради Безпеки ООН", - йдеться в прес-релізі.

У Раді ЄС нагадали, що ця резолюція була прийнята 11 вересня 2017 року як реакція "на безперервну діяльність КНДР в області ядерної зброї і балістичних ракет за кричущого порушення й ігнорування попередніх резолюцій Ради Безпеки ООН".
Санкції щодо резолюції РБ ООН поширюються на 63 людини і 53 юридичних особи КНДР. Крім того, 41 чоловік і шість організацій знаходяться під санкціями, самостійно накладеними ЄС.
Рада ЄС пообіцяла зробити все необхідне, щоб швидше застосувати інші санкції, передбачені в резолюції 2375 РБ ООН.
Також повідомляється, що ЄС застосовує всі резолюції РБ ООН, прийняті у відповідь на ядерні програми, на програми ядерної зброї і зброї масового знищення інших типів та балістичних ракет КНДР.
"Крім того, ЄС самостійно наклав обмежувальні заходи на КНДР, які доповнюють і підсилюють режим санкцій ООН", - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв Корреспондент.net, напередодні ЄС посилив секторальні санкції проти Північної Кореї.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер