images/stories/logosait_new.jpg

 

25 та 26 січня організатори «Хеліксу» зявилися у суді

27292927_1765720446832303_2003173267_n25 та 26 січня відбулося судове засідання по справі «Хеліксу». Чоловіки знову з’явилися у залі суду для продовження строку дії покладених на них обов’язків.

Вимоги, які поклав суд на підозрюваних у справі масштабного шахрайства компанії «Хелікс»: з’являтись до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою, повідомляти  про зміну місця проживання, роботи, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні, свідками, потерпілими; здати на зберігання органу досудового розслідування свій паспорт громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну та ін.
На планове судове засідання, аби продовжити строк дії покладених на чолвіків обовязків, Дмитро Нагута, Роман Фелик та Богдан Воронцов зявилися у суді.

Адвокати підозрюваних, наполягали на зміні першого пункту зобов’язання й розширити межі пересування підозрюваних по всій Україні без повідомлення слідчого чи прокурорів. Мотивувала це тим, що близькі родичі чоловіків проживають на території Тернопільщини, а через зобовязання суду у підозрюваних суттєві незручності у спілкуванні з рідними.

Проте прохання адвоката суддя не підтримав і продовжив строк дії ухвалення обовязків до 00:00 7 березня 2018 року.

Також лідер компанії Дмитро Нагута попросив суд повернути йому паспорти, щоб поїхати за кордон на лікування. Цієї вимоги клопотання суд не задовільнив.

Зазначимо, у поліції кажуть, що збитки, які завдала компанія «Хелікс» своїм вкладникам сягають 100 мільйонів гривень. Скарги на фінансову піраміду до правоохоронців надходять не лише від українців, а й жителів Казахстану, Туркменістану тощо.

Джерело: Тернополяни

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер