images/stories/logosait_new.jpg

 

Користувач сайту оголошень потратив на гачок аферистів

Житель обласного центру потерпів від рук пройдисвіта розмістивши оголошення про продаж музичного інструменту. Молодик не переконався в зарахуванні коштів, в результаті чого втратив дороговартісну гітару марки «Epiphone Les Paul Custom PRO».

Від цієї схеми потерпіло чимало жителів Тернопільщини. На гачок аферистів потрапив і 22-річний мешканець краю. Парубок розмітив в мережі – інтернет оголошення про продаж гітари. Того ж дня до нього зателефонував псевдопокупець, який одразу погодився придбати товар. Незнайомець дізнався реквізити банківського рахунку, аби переказати кошти.

Згодом на мобільний телефон тернополянина прийшло неправдиве сповіщення про зарахування 16 000 гривень. Місцевий мешканець нічого не підозрюючи відправив товар на таксі, яке очікувало під його будинком.

Згодом парубок перевіривши стан рахунку зрозумів, що його ошукали, адже будь-яких коштів не надходило. За допомогою звернувся до поліцейських.
За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Поліцейські наголошують мешканцям краю бути уважними та перевіряти всі дії, які ви здійснюєте в мережі-інтернет та за допомогою своїх банківських рахунків.
Аферисти надсилають неправдиві сповіщення про зарахування готівки, а громадяни не звертають уваги на телефони адресата. Пройдисвіти обирають надзвичайно похожі номера з яких приходять офіційні сповіщення фінансових установ.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер