images/stories/logosait_new.jpg

 

Ірак оцінив збиток від війни з ІД у $ 46 млрд

Ірак оцінив збиток від війни з ІД у $ 46 млрд
Фото: gettyimages.com
В Іраку підрахували збитки від війни

Інфраструктурі Іраку внаслідок війни з ІДІЛ було завдано збитків на 45,7 млрд доларів. Йдеться про руйнування в житловому секторі, наелектростанціях і в навчальних закладах.

Іраку роки війни з терористами Ісламської держави завдали збитків майже у 46 млрд доларів. Про це йдеться в підрахунку Світового банку та іракської влади, повідомляє в неділю, 11 лютого, The Wall Street Journal.
Згідно з підрахунками, інфраструктурі Іраку внаслідок війни з ІД було завдано збитків на 45,7 млрд доларів.
Також повідомляється, що оцінка збитку включає в себе відновлення зруйнованих будинків, шкіл, електростанцій та інших об'єктів інфраструктури на півночі і заході Іраку. Зокрема, руйнування житлового сектора оцінюються у 16 млрд доларів, електростанцій і енергомереж - у 7 млрд доларів, навчальних закладів - у 2,4 млрд доларів.
Влада Іраку повідомила, що в основному школи й університети зруйновані в Мосулі, Рамаді і Фаллуджі. Суму збитку розраховували шляхом порівняння стану інфраструктури до січня 2014 року, коли бойовики Ісламського держави прорвалися в Ірак і захопили Мосул, і в кінці 2017 року, коли більшу частину країни звільнили від бойовиків. Крім того, враховувалися руйнування в результаті мінометного й артилерійського обстрілу, атак смертників і авіаударів США.
Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила про крах терористичної організації Ісламська держава на території Сирії та Іраку.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер