images/stories/logosait_new.jpg

 

У Ватикані відновили роботу комісії щодо боротьби із сексуальним насильством

У Ватикані відновили роботу комісії щодо боротьби із сексуальним насильством
Фото: radiovaticana.va

Папська комісія із захисту неповнолітніх була створена з ініціативи Франциска 22 березня 2014 року. Наразі до її складу, крім голови, входять 16 членів.

Папа Римський Франциск відновив роботу комісії з боротьби з сексуальним насильством, повідомляє Reuters. До складу комісії увійшли 16 осіб, порівну чоловіки і жінки. 9 представників - нові члени комісії, 7 з них були відновлені на посаді після завершення попереднього трирічного мандата в грудні. Очолює комісію кардинал Шон О'Меллі.

До складу комісії увійшли вчені, психологи, священики і черниці з усього світу, а саме: США, Великобританії, Австралії, Нідерландів, Ефіопії, Індії, Італії, Тонга, Німеччини, Бразилії, Польщі, Південної Африки, Філіппін та Замбії.

Рішення про відновлення комісії було прийнято після критики на адресу Папи Римського, коли він минулого місяця заявив в Чилі, що звинувачення чилійського єпископа Хуана Барроса в покриванні сексуального насильства були наклепом, і що Ватикан не отримав конкретних доказів проти нього.

Уже через кілька днів він призначив досвідченого слідчого щодо сексуального насильства в церкві, щоб вивчити звинувачення в тому, що єпископ Хуан Баррос приховав злочини проти неповнолітніх.

Зазначимо, за даними ООН, кожна третя жінка в світі зазнає фізичного або сексуального насильства.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер