images/stories/logosait_new.jpg

 

У Запоріжжі священика вигнали з храму через молитви за ЗСУ

У Запоріжжі священика вигнали з храму через молитви за ЗСУ
Священика замінять на менш проукраїнського

Священик неодноразово молився за перемогу ЗСУ і відмовлявся згадувати в богослужіннях російського патріарха Кирила. Тепер його місце займе інший священик з Московського патріархату.

 

 

У Запоріжжі священика Московського патріархату Ігоря Савву позбавили парафії. За словами вірян, він молився за перемогу української армії і відмовлявся згадувати в богослужіннях російського патріарха Кирила. Про це повідомляє ТСН.

"Якщо на Україну напали, то це зло, і церква не може бути осторонь цього зла, вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це найголовніша тема, за яку висловлювалися до нас претензії, до мене особисто", - заявив священик.

Як наголошується, про покарання отця неодноразово попереджали, а 11 березня повідомили - служити в храмі він більше не буде. Представники єпархії прийшли до церкви в супроводі молодих людей. Ті залишили храм тільки після виклику поліції. Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, який приїхав на місце, спілкуватися з вірянами відмовився.

У храмі тепер буде служити інший священик, якого спрямує Московський патріархат. Частина віруючих заявила, що буде шукати інше місце для молитов, оскільки має патріотичну позицію.

Нагадаємо, запорізький священик під час похорону відмовився відспівувати загиблого 2-річного малюка, на якого впав самогубець, через те, що дитину хрестили в храмі Київського патріархату.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер