images/stories/logosait_new.jpg

 

У Росії анонсували санкції у відповідь проти США

У Росії анонсували санкції у відповідь проти США
Фото: gettyimages.com

У МЗС РФ заявили, що вдатися до нових санкцій проти США їх змушує американська політична впертість і неготовність сприйняти реальність.

 

У відповідь на останні санкції Мінфіну США, Росія доповнить свій чорний список новою "групою американських діячів". Про це в п'ятницю, 16 березня, заявив РИА Новостизаступник міністра закордонних справ Сергій Рябков.

Він наголосив, що Росія буде виходити з принципу паритету.

За словами Рябкова, санкції у відповідь - не вибір і не метод Москви. До їхнього застосування Росію змушує політика США.

"Ми робимо це тільки через американську політичну впертість і неготовність сприйняти реальність. Можливі й інші кроки з нашого боку, які ми будемо калібрувати, узгоджуючи з власними інтересами", - сказав він.

Разом з тим, Росія не хоче остаточно закривати вікно діалогу зі США для можливості стабілізації двосторонніх відносин.

"Знову підтверджуємо, що в цій нашій рішучості нас не похитнуть жодні підступи супротивників, яких чимало по той бік Атлантичного океану", - додав заступник міністра закордонних справ.

Він також закликав американських політиків замислитися над тим, що вони грають з вогнем, руйнуючи російсько-американські відносини, "оскільки одночасно розхитують глобальну стабільність".

Раніше, 15 березня, Мінфін США опублікував новий список санкцій, куди потрапили росіяни, раніше запідозрені у втручанні в американські вибори.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер