images/stories/logosait_new.jpg

 

Сергій Надал разом з тернополянами висадили понад півсотні катальп у парку Нацвідродження

Під час двомісячника благоустрою у тернопільському парку Національного відродження відбулася акція «Екологічний ренесанс», під час якої на місці аварійних хвойних дерев, які були зрізані, висадили 55 катальп. До акції долучилися працівники міської ради, учасники проекту «Єднання поколінь» та міський голова Сергій Надал.

«Сьогодні ми висадили 55 саджанців катальп, оскільки ці дерева добре «прижилися» у нашому місті та мають не лише красивий цвіт, а й здатність поглинати велику кількість вологи, яка є характерною для нашого клімату», – розповідає очільник Тернополя.

Нагадаємо, у 2017 році в парку «Топільче» була висаджена найдовша в Україні катальпова алея, яка налічує понад 160 дерев. До кінця року у місті заплановано висадити ще близько 400 екзотичних дерев. Таким чином, Тернопіль продовжує зберігати статус одного з найзеленіших міст України.

До слова, Тернопіль – єдине місто в Україні, яке прийняло концепцію комплексного озеленення міста. На виконання цієї концепції щорічно відбувається оновлення зелених насаджень у всіх парках та житлових масивах та висадження нових алей. Основною метою Концепції є охорона, збереження та відтворення існуючих зелених насаджень.
img-9822k040418

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер