images/stories/logosait_new.jpg

 

Франція й Німеччина готові допомогти в розмінуванні на Донбасі

Франція й Німеччина готові допомогти в розмінуванні на Донбасі
Глави МЗС Франції і Німечиини Жан-Ів Ле Дріан і Хайко Маас

Франція й Німеччина запропонували взяти участь у розмінуванні на Донбасі, виділивши додаткові кошти і надавши консультації експертів.

Франція й Німеччина готові надати допомогу в розмінуванні в зоні конфлікту на сході України. Про це заявив глава французького МЗС Жан-Ів Ле Дріан, передає Интерфакс.

"Франція і Німеччина запропонували взяти участь у розмінуванні, виділивши додаткові кошти, а також - надавши консультації експертів", - заявив він журналістам у Берліні.

Крім того, французький міністр наголосив на необхідності більшого захисту цивільних об'єктів.

"Базові цивільні об'єкти інфраструктури, такі як фільтраційна станція в Донецьку, мають бути краще захищеними", - заявив глава МЗС Франції.

За його словами, те рішення, яке буде випрацюване в разі з цією станцією, в подальшому може бути використане як модель для забезпечення безпеки й багатьох інших об'єктів.

Нагадаємо, в понеділок, 11 червня, в Берліні відбулася зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція і Росія). На переговорах вдалося обговорити низку кроків, які забезпечують припинення вогню на Донбасі.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер