images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільщина: бізнес збільшив сплату єдиного податку на третину

На Тернопільщині підприємці збільшують обсяги сплати єдиного податку. У січні-вересні цього року забезпечено надходження у сумі 372,9 млн грн єдиного податку, зокрема, фізичні особи – підприємці сплатили 237,6 млн грн єдиного податку, а юридичні особи – майже 135,3 млн гривень. Це на 59,5 млн грн або на 19% більше від очікуваного показника та більш ніж на третину за відповідний  період  минулого року.

Загалом станом на початок жовтня цього року на податковому обліку перебувають майже 27,7 тис. суб’єктів підприємницької діяльності, які застосовують спрощену систему оподаткування. Зокрема, із 24739 фізичних осіб - підприємців на спрощеній системі 4774 – платники першої групи, 12916 – платники другої групи та 7049 – платники третьої групи. Серед 2918 юридичних осіб – платників єдиного податку третьої групи 180 платників використовують ставку 3%, 2738 – ставку 5%, а ще 736 юросіб є платниками єдиного податку четвертої групи.

У Головному управлінні ДФС у Тернопільській області нагадують, що єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податкових платежів, надходження якого стабільно і суттєво зростають та поповнюють бюджети місцевих громад.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області




Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер