images/stories/logosait_new.jpg

 

Визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу інформації недійсним або таким, що втратило чинність

Відповідно до статті 16 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» від 16.11.1992 № 2782-XII (далі- Закон) Засновник (співзасновники) зберігає  право розпочати випуск друкованого засобу масової інформації протягом одного року з дня одержання свідоцтва. В разі пропуску цього строку без поважних причин свідоцтво про державну реєстрацію втрачає чинність. Про прийняте рішення реєструючий орган повідомляє засновника (співзасновників) видання.

Також свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації може бути визнано недійсним з підстав передбачених у частині 4 статті 18 Закону. До таких підстав відноситься:

- подання    засновником (співзасновниками)   погодженого з редакцією письмового   повідомлення про припинення випуску друкованого засобу масової інформації;

- неподання  після завершення процесу реформування державних і комунальних   друкованих засобів масової інформації органами державної влади, іншими державними органами або органами місцевого самоврядування,  які є їх засновниками (співзасновниками), заяви про перереєстрацію відповідних друкованих засобів масової інформації;

- прийняття  рішення суду  про припинення випуску друкованого  засобу масової інформації.

Також варто зазначити, що свідоцтво про державну реєстрацію друкованого ЗМІ, яке визнано недійсним, підлягає поверненню у десятиденний термін з дня отримання відповідного повідомлення реєструючого органу.


Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер