images/stories/logosait_new.jpg

 

Експерти описали сценарій загибелі підводного човна Сан-Хуан

Експерти описали сценарій загибелі підводного човна Сан-Хуан
Зниклий підводний човен Сан-Хуан виявили через рік після події

Фахівці припустили, що аварія на затонулій субмарині почалася з пожежі в батарейному відсіку.

В Аргентині відновили можливий сценарій загибелі підводного човна Сан-Хуан, повідомляє портал La Nacion з посиланням на чернетку доповіді експертів комісії при міноборони країни.

У доповіді фахівців зазначається, що перша пожежа, цілком імовірно, могла виникнути на борту в районі носових електробатарей ще 14 листопада 2017 року, тобто за день до загибелі субмарини.

Вибух і пожежа могли викликати потрапляння води в батареї через систему вентиляції.

Згідно з цією версією, потім Сан-Хуан сплив, екіпаж, незважаючи на негоду і нічний час, провів ремонт, після чого підводний човен знову опустився під воду для проходження на базу ВМС Мар-дель-Плата.

Причому про цей інцидент командування човна повідомило на берег лише вранці 15 листопада.

Після цього, імовірно, на борту або відновилася частково загашена пожежа, або почалася нова, яка призвела до втрати управління підводним човном, який почав стрімко йти на дно.

Досягши критичної глибини, субмарина могла бути розчавлена ​​товщею води, що експерти і називають тепер причиною деформації її корпуса.

Спочатку говорилося про направлений всередину вибух, але тепер фахівці вважають, що корпус Сан-Хуана був здавлений на великих глибинах.

Раніше експерти відкинули можливість зіткнення підводного човна з іншим кораблем в надводному положенні, так само як і можливість його торпедування, оскільки жодних свідчень на користь цих версій не знайдено.

У проекті доповіді наголошується, що всі запропоновані версії можуть бути підтверджені або спростовані лише в разі підйому субмарини.

Нагадаємо, що затонулу рік тому субмарину знайшли 16 листопада деформованою і з ознаками вибуху, за 500 кілометрів від берега і на глибині понад 900 метрів.

Як повідомлялося, аргентинський підводний човен Сан-Хуан перестав виходити на зв'язок 15 листопада 2017 року на переході з військово-морської бази Ушуайя в Мар-дель-Плата.

На борту перебували 44 людини.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер