images/stories/logosait_new.jpg

 

Інфляція у Венесуелі становила майже 2 000 000%

Інфляція у Венесуелі становила майже 2 000 000%
У Венесуелі зберігається гіперінфляція

За 2018 рік накопичена річна інфляція в Венесуелі становила близько 1,7 мільйона відсотків.

У Венесуелі рівень річної інфляції становив майже 1,7 мільйона відсотків. Про це повідомив глава комітету з фінансів Національної асамблеї Рафаель Гусман у Twitter в середу, 9 січня.

"2018 рік закінчився з інфляцією майже в 1,7 млн ​​відсотків. З цим показником Венесуела стає однією з трьох країн світу з найвищою в історії інфляцією. Це результат роботи тих, хто узурпує владу, а також тих, хто не пропонує заходів для розв'язання кризи, в якій ми живемо", - написав він.

Венесуела посідає перше місце за рівнем інфляції серед країн світу. На другому місці в списку Судан, на третьому - КНДР.

У Венесуелі кілька років триває гостра економічна криза, що супроводжується знеціненням місцевої валюти, нестачею ліків і продовольства та відтоком населення. За даними ООН, країну вже залишили 2,3 млн людей.

Нагадаємо, в грудні 2017 року президент Венесуели оголосив про створення національної криптовалюти. З 20 серпня 2018 року національна валюта країни прив'язана до курсу криптовалюти. З жовтня минулого року Венесуела використовує петро в міжнародній торгівлі.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер