images/stories/logosait_new.jpg

 

На звороті тролейбусних талончиків – інформація про декларування

Триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у 2010 році. Цьогоріч громадяни декларують доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, доходи одержані від особи, яка не є податковим агентом, при отриманні іноземних доходів, а також ті громадяни, які мають право на податкову знижку. Слід зазначити, що деклараційна кампанія у цьому році не має значних відмінностей від минулорічної. Проте, з вступом в дію Податкового кодексу України, термін декларування громадянами своїх доходів продовжено до 1 травня.
Щороку під час деклараційної кампанії фахівці Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції використовують максимальну кількість пропагандних ідей для проведення масово-роз’яснювальної роботи серед мешканців обласного центру та району. Допомагають у цьому керівники тернопільських підприємств, які з розумінням ставляться до важливості кампанії декларування та доведення до громадян інформації про необхідності сплати податків. Так, завдяки співпраці Тернопільської ОДПІ з комунальним підприємством “Тернопільелектротранс” цьогоріч для пасажирів тролейбусів виготовлено один мільйон абонентських талончиків з інформацією на звороті про декларування доходів. Адже кількість тернополян та гостей міста, які надають перевагу таким громадським засобам пересування, як тролейбуси, зростає. Таким чином, починаючи з січня 2011 року, під час поїздки клієнти тролейбусних перевезень мають змогу ознайомитися з інформацією наступного змісту: „Шановні громадяни! До 1 травня 2011 року триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2010 році. Тернопільська ОДПІ запрошує Вас виконати свій конституційний обов’язок і подати декларацію. Довідки за тел.: 15-07, 43-46-25.”
Як стверджує директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх, задекларовані мешканцями Тернополя і Тернопільського району доходи та сплачені з них податки повернуться до них у вигляді фінансування соціальних програм та проектів, допомог соціально незахищеним верствам населення, заробітних плат працівникам медичних, освітніх закладів тощо. „Вважаю, що кожен тернополянин, справжній патріот свого міста, повинен з усією відповідальністю поставитися до свого конституційного обов’язку і задекларувати доходи, – зауважив Андрій Павлович. – Адже ми прагнемо жити в європейському суспільстві, а сплачені податки, це, як відомо – плата за цивілізацію”. Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Тернопільської ОДПІ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер