images/stories/logosait_new.jpg

 

Чим небезпечна порнографія

Майже кожного дня ми дізнаємося про жахливі факти зґвалтувань і убивств, вчинених не лише дорослими збоченцями, а й дітьми. Так, наприклад, у Познані (Польща) 14-річний хлопчик убив 12-річного приятеля під час перегляду садистсько-порнографічного фільму; дівчатка-підлітки, пристрасні читачки молодіжної порнографічної і бульварної преси, побили до смерті свою однокласницю; 20-річний чоловік напав на 12-річного хлопчика і зґвалтував його; маніяк зґвалтував шестирічну дівчинку. Такі приклади можна наводити безконечно.

Ніхто не народжується убивцею, насильником, збоченцем. Ними стають, поступово насичуючись отрутою порнографії і насильства. Це має слугувати для всіх людей доброї волі застереженням і закликом до рішучих дій, спрямованих на заборону порнографії. Збоченці і люди, яким порнобізнес приносить величезні доходи, говорять про нешкідливість порнографії, лицемірно прикриваючись гаслом свободи слова. Проте дослідження вчених переконливо доводять, що порнографія викликає серйозні зміни в психіці людини. Спочатку відбувається «атрофія» високих людських почуттів: вірності, безкорисливості, турботи про інших. Потім людини починає шукати все сильніші стимули і поступово потрапляє в залежність від матеріалів порнографічного змісту. Кінцевим результатом стає самонасилля, здійснення сексуальних збочень, зґвалтувань і убивств. Майже всі насильники зізнаються, що саме порнографія впливала на їхню уяву, призводячи до злочинних дій. Порнографічні журнали розцінюються ними як підручники з насильства і вбивств.

Недавно в Бельгії спалахнув скандал, про який писала вся світова преса, у зв’язку з арештом убивці-педофіла Дютру, який належав до міжнародної мережі гомосексуалістів і педофілів. Поліція витягнула з підвалу його дому тіла двох загиблих дівчаток, а у дворі були знайдені тіла ще чотирьох. Як повідомлялося в пресі, Дютру перебував на найнижчій сходинці в міжнародній бандитській зграї. А за ним стояли люди недоторканні, що мали в своєму розпорядженні політичну, фінансову і судову владу. В ході судового розгляду вони «покривали» Дютру, даючи помилкові свідчення на дівчаток і фальшиві відеозаписи. Для них Юлія і Мелісса – 12 річні дівчатка, яких ґвалтували впродовж декількох місяців, а потім убили – були предметами особистого користування, товаром, задоволенням.

Порно по-тернопільськи?

Ми, можливо, й не порушували б цієї теми, якби не дзвінок до редакції. Минулого тижня до нас зателефонувала тернополянка, яка передплачує одне з тернопільських видань, зі скаргою на те, що це видання до Дня святого Валентина надрукувало справжній порнографічний матеріал з відвертими фотознімками. Матеріал починався «натурально»: «Після оргазму, коли коханий ще знаходиться всередині тебе…». А про що йшлося далі – можете лише здогадуватися.

Не будемо називати, яке саме видання дійшло до такої деградації, бо все-таки керуємося нормами журналістської етики. Та все ж…

Не може не непокоїти певна «розпусна тенденція», що складається на теренах нашого краю. Спершу (на початку 90-х) у нас «блиснула зірочка» бульварної «Пан+пані», згодом дійшло до відкриття усяких там нічних клубів з вечорами стриптизу як жіночого, так і чоловічого, а що буде далі?

Пригадується матеріал однієї тернопільської газетки, який вона починала з першої (!) сторінки, і який мав назву «Як «зоряні хлопчики» позбувалися цноти». Віталій Козловський, Віктор Павлік та інші «авторитети» розповідали «як це було» у них та з ними. Куди ти котишся, Україно?

Чи вистачить нам розуму?

Продовжувати далі не варто. Можемо зробити лише коротенький підсумок: порнографія стає великою загрозою для суспільного устрою і нашого майбутнього. Якщо ми, чи то журналісти, чи пересічні громадяни України, відчуваємо себе відповідальними за країну, в якій живемо, і за те покоління, яке виховуємо, то давайте зробимо все, що в наших силах, аби в кіосках і магазинах не було порнографічних матеріалів, а в пунктах прокату відеокасет і дисків – порнографічних фільмів. Не слід забувати, що, купуючи або одержуючи напрокат порнографічні матеріали, ми робимо свій «внесок» у міжнародний порнобізнес, жертвами якого є мільйони жінок і дівчаток – зґвалтованих, принижених, тих, які втратили людську гідність і шанси на сімейне щастя. Прислухаймося до заклику покійного Папи Івана Павла ІІ, який неодноразово закликав усіх до рішучої заборони порнографії і бульварних журналів та газет: «Бережіть свої сім’ї від засилля порнографії, яка сьогодні під різними масками проникає у свідомість людини, особливо дітей і молоді. Захищайте чистоту звичаїв і традицій у ваших сімейних осередках і в суспільстві. Виховання чистоти є одним із великих завдань євангелізації. Чим чистішою буде сім’я, тим здоровішим буде народ. Давайте ж залишимося народом, гідним свого імені і християнського покликання».

Адам Стрижнюк

 

Чим небезпечна порнографія

Слово «порнографія» походить від грецьких слів: «porne» – тобто повія, і «graphos» – «пишу». Якщо ми складемо ці слова разом, то одержимо «опис або зображення роботи повій». Тлумачний словник англійської мови вказує, що «порнографія» означає також «зображення розбещеної або непристойної поведінки», або «зображення еротичної поведінки, покликане спричинити сексуальне збудження».

Порнографія руйнує сім’ю

Психолог Віктор Клайн з Університету Юта (США) відомий тим, що надає допомогу подружнім парам, у яких один із членів став залежним від порнографії. У своїй книзі «Як порнографія впливає на дорослих і дітей» Клайн пише: «Як психолог я впродовж багатьох років надавав лікарську допомогу більш ніж трьомстам сексуально залежним людям, людям, що скоювали насильство, й іншим сексуально хворим людям (96 % з них чоловіки). У числі моїх пацієнтів були садомазохісти, фетишисти, педофіли і насильники. За небагатьма виключеннями, у більшості випадків порнографія або викликала у них ці відхилення, або їх розвивала...».

Доктор Клайн виділяє чотири сторони цієї «одержимості».

1. Залежність

«Перше, що відбувається у випадку порнографії, – це залежність, ефект звикання. Споживачі порнографії, так би мовити, «сідають на голку». Діставши доступ до порнографічних матеріалів, вони приходять знову і знову за новими порціями.

На наступному етапі людина вже не здатна кинути порнографію, незважаючи на те, що через цю звичку виникають проблеми в сім’ї, розлучення, проблеми із законом і т.д.»

«Я також помітив, – пише доктор Клайн, – що найуразливішими виявляються добре розвинені і розумні люди, оскільки ці обдаровані особи вирізняються сильно розвиненою уявою». Це підтверджує і А.Наварро, співробітник Лос-Анджелеського департаменту поліції, який займався розслідуваннями у сфері порноіндустрії. Він стверджує у книзі доктора Клайна: «Хочете вірте, хочете ні, але чим вища освіта, тим більше людина беззахисна перед цими матеріалами. Це виражається і в тому, що вони мають нагоду витрачати на них багато грошей».

Віктор Клайн продовжує: «Багато пацієнтів признавалися мені, що надзвичайно залежні від порнографії, аж до того, що вона поглинула все їхнє життя. Так само як алкоголіки або наркомани, вони завжди чекають отримання «цього». І коли настає момент, то ніщо не може зупинити їх від того, що вони хочуть. Вони не зупиняться і перед зґвалтуванням».

2. Посилення

Доктор Клайн стверджує: «На наступному етапі відбувається посилення тяги до порнографії. З часом залежний вимагає все більш грубої, відвертішої порнографії, включаючи різного роду відхилення, щоб одержати «кайф»... І їх перестає стримувати шлюб. Залежність і її посилення походять передусім від потужного потоку брудної уяви в голові самого «наркомана», а образи він якраз черпає з порнографії. Тепер уже залежна людина віддає більшу перевагу образам, ніж своїй дружині/чоловікові». Це неминуче відображається на сімейному житті.

3. Притуплення відчуттів

«На третьому етапі настає отупіння. Ті зображення, які раніше людина вважала шокуючими, такими, що порушують етичні табу, незаконними, огидними і аморальними, з часом сприймаються як прийнятні і звичні... Людина починає думати, що «всі так чинять», і це дає їй санкцію чинити так само, навіть якщо у світлі незапамороченого розуму ясно, що її діяльність стає протизаконною і суперечить її власним етичним переконанням і правилам».

4. Збочення

На останньому етапі людина починає в реальному житті повторювати те, що вона бачить у порнографічних фільмах і на фото, включаючи насильство і збочення.

Висновок

«Порнографія безумовно приводить до сексуальних злочинів, але це лише верхівка айсберга. Мій клінічний досвід показує, що головна шкода порнографії – у тому, що вона руйнує тонкі нитки внутрішніх сімейних відносин. Ось де порнографія призводить до страшного болю, шкоди і біди!»

 

Порнографія породжує насильство проти жінок і принижує людську

Комісія, створена в 1985 році президентом США Рейганом, була покликана дати відповідь на запитання про те, що таке порнографія, кого вона охоплює і як впливає на суспільство. Ця комісія пізніше одержала назву Комісії Генерального прокурора.

В остаточній доповіді на підставі медичних і соціологічних досліджень Комісія заявила про порнографію наступне:

«Клінічні дані й інші свідчення підтверджують висновок, що пропаганда сексуально агресивних матеріалів викликає зростання насильства стосовно жінок... Величезна кількість матеріалів сексуального змісту, рівно ж як і матеріали дещо менш відверті, принижують гідність людини. Ми маємо на увазі, що вони чітко зображують приниження, підпорядкування і деградацію людей, зазвичай жінок, які зображаються як ті, які існують лише для сексуального задоволення інших, зазвичай чоловіків».

Комісія дійшла висновку, що така принижуюча людину порнографія викликає зміни в поведінці тих, хто її «споживає»:

«Використання матеріалів такого роду може підсилювати у споживачів відчуття, що зґвалтування або інші види сексуального насильства є менш серйозними злочинами, ніж вони вважали зазвичай. Порнографія призводить і до того, що вина за зґвалтування й інші види насильства в їх свідомості покладається в більшій мірі на жертву, ніж на насильника... Такі люди з великим схваленням починають сприймати гіпотезу, що жінкам подобається, коли їх сексуально експлуатують».

Порнографія загрожує дітям

Комісія Генпрокурора дає точне визначення тому очевидному факту, що порнографія завдає шкоди дітям:

«Напевно найбільшої шкоди порнографія... завдає дітям... Абсолютно невірно навчати дітей за допомогою таких матеріалів, які пропагують, що секс є «комерційним» і що він може бути позбавлений усякої любові, існувати поза шлюбом».

Найогидніший вид порнографії – це дитяча порнографія. Комісія відзначає:

«Дитяча порнографія зображає реальних дітей, яких фотографують під час тієї або іншої форми сексу з дорослими або з іншими дітьми. Ці дії завдають страшної шкоди тим дітям, яких фотографують, і є сексуальною експлуатацією дітей».

 

Порнографія спонукає насильників до злочинів

Дослідження соціолога В.Маршалла засвідчили, що практично половина насильників використовували порнографію перед здійсненням ними насильства. Інші дослідники вказували на те, що насильники і педофіли використовують порнографію і перед злочином, і під час самого нападу. Спостереження доктора Ціллмана і доктора Брайанта показали, що якщо люди регулярно піддаються впливу порнографії, то у них виробляється безсердечне ставлення до жінок. Вони відносяться до зґвалтування як до цілком звичного правопорушення, а для деяких зґвалтування перестає бути злочином взагалі.

 

Серійні вбивці і порнографія

Порнозалежність може привести і до того, що, здавалося б, нормальна людина починає здійснювати вбивства. Про це говорять самі серійні вбивці.

 

Ґері Бішоп – засуджений педофіл, гомосексуаліст. Він убив п’ятеро хлопчиків у Солт-Лейк-Сіті (США). Коли його засудили, він написав у своєму листі, що порнографія і залежність від неї лежать в основі скоєних ним убивств. У листі Бішопа мовиться: «Порнографія визначила моє падіння».

 

Серійний убивця Тед Банді убив 28 молодих жінок. За день до його страти він відповів на запитання відомого психолога Джеймса Добсона. Банді заявив, що на своєму досвіді переконався: «Порнографія з елементами насильства викликає звикання. Але настає момент, коли відчуваєш – це всього лише порнографія. Тоді я вирішив зробити що-небудь таке насправді».

 

Джеффрі Дамер убив 17 чоловік. Коли у ФБР його запитали, що спонукало його до цього, він відповів: «Алкоголізм і порнографія». Він повідомив також, що став залежним від порнографії в Німеччині, де служив в американській армії. В цілому він витратив на порнографію тисячі доларів.

 

Висновок

* Доступні нам свідчення і наукові дані показують, що виробництво і використання порнографії завдає серйозної шкоди суспільству і особистості.

 

* Порнографія губить людські душі, руйнує особисту і суспільну мораль.

 

* Порнографія руйнує сім’ї і породжує насильство проти жінок.

 

* Порнографія спонукає насильників і серійних убивць до здійснення ними страшних злочинів.

Перекладено за матеріалами moralityinmedia.com.

 

Як помирають зірки порно.

І ЧИ ВИПАДКОВО?

 

Tolly Crystal – єдина американська порнозірка монгольського походження, зістрибнула з даху свого будинку в 2002 році

 

Японська порнозірка Nozomi Momoi була знайдена зарізаною і спаленою в покинутій машині у жовтні 2002 року. Слідчі вважають, що це було вбивство за взаємною домовленістю – тобто самогубство

 

Чеська порнозірка Lea De Мае померла від рідкісної форми раку мозку у вересні 2004 року у віці 25 років

 

Порнозірка Kim Kitaine втопилася в квітні 1999 року

 

Провідна вокалістка панк-групи «Plasmatics» і порнозірка Wendy Orlean Williams наклала на себе руки пострілом у голову у віці 41 року

 

Канадська порнозірка Taylor Summers була вбита фотографом під час зйомок у березні 2004 року

 

Порнозірка «Золотої епохи» порно Lisa De Leeuw померла від СНІДу в 1997 році

 

Порнозірка Charlie Waters була вбита маніяком у 1989 році

 

Французька порнозірка Karen Lancaume (вона ж Karen Lancom, Karen Bach, Carene Lancome, Karen Lancoume, Angel Paris) загинула від передозування наркотиками в грудні 2005 року

 

Порнозірка індійського походження Ajita Wilson знімалася в основному в європейському кіно, померла від крововиливу в мозок в результаті автокатастрофи в Римі у 1987 році

 

Порнозірка Julie Robbins заснула за кермом і в’їхала в стовп. Померла у вересні 2005 року від опіків 95% шкіри

Порнозірка Alex Jordan повісилася в липні 1995 року

 

Порнозірка Lolo Ferrari була знайдена мертвою у себе вдома в Грассі на півдні Франції. Її чоловіка звинуватили у вбивстві. До цього дама зробила 30 пластичних операцій

 

Порнозірка індійського походження Hyapatia Lee померла від діабету в 1996 році у віці 36 років

 

Німецька порнозірка Livia Choice загинула в автокатастрофі по дорозі на порновиставку BoundCon-ІІ у вересні 2005 року

 

Порнозірка Linda Wong померла від передозування наркотиками у грудні 1987 pоку

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер