images/stories/logosait_new.jpg

 

Наталя Зубицька Зірка на ймення Земна

Відома народна цілителька Наталія Зубицька віддала народній медицині понад тридцять років, продіагностувала та проконсультувала безкоштовно понад 5 мільйонів хворих людей.
Відпустивши останнього пацієнта, а їх цього дня було більше сотні, Наталя Петрівна, втомлено посміхнувшись, запросила мене до розмови. - Важкий сьогодні був день, - промовила. Ніч - у поїзді, день - на прийомі, і так постійно. А що робити, коли людям потрібна моя допомога? Хіба маю право їм відмовити?
- Звідки ж у вас береться стільки сил?
- А ось зараз піду до природи, і там начерпаю достатньо сил. Бачите, за вікном така щедра і гарна осінь. Дуже люблю цю пору, бо вона приносить мені багато своїх дарів. Сьогодні це ще небагато було людей. Інколи й по триста доводиться приймати. Усі поїхали на городи: копають моркву, буряки, картоплю,- і добре роблять. Бо те, що вирощене власними руками, без усяких домішок і концентратів, дає можливість людині бути здоровою. Адже усі овочі та фрукти - це профілактичні ліки. У мене нещодавно вийшов календар на 2011 рік, який називається "Борщ Наталі Земної".
- Цікаво…
- Здавалось би, проза, та й годі. Ну навіщо той борщ і кому він потрібен? Хтось його навіть не любить. А хтось каже: " Не варю, бо ніхто не їсть". Хтось скаржиться на печію. А я скажу, що борщ - це дуже хороший діагноз. Якщо людина наїлася борщу і їй докучає печія, негайно треба лікувати шлунок, бо це ознака гастриту з пониженою кислотністю. Без буряка жоден гіпертонік обійтися не може. Буряк лікує склероз, чистить холестеринові бляшки у судинах. Це надійна профілактика онкологічних захворювань. Споживання його у будь-якому вигляді чинить протипухлинну дію. 
Те, що люди кладуть у борщ: буряк картопля, капуста, квасоля, морква, цибуля, петрушка, кріп, - усе це лікує якісь певні системи, якісь певні органи. І якщо людина, наприклад, поклала у борщ капусту і капуста вкрай розімліла, то вона не принесе ніякої користі. Якщо буряк переварений, а борщ блідий, то не варто сподіватися на його цілющі властивості. Повноцінний борщ вариться всього-навсього 25 хвилин.
Обов'язково до борщу треба класти квасолю. Якщо три квасолини замочити звечора і вранці з'їсти, ретельно розжовуючи, і так робити впродовж місяця, то нормалізується цукор в крові. 
- Пані Наталю, як ви гадаєте, звідки у вас оцей дар - зцілювати людей?
- Мабуть, від бабусі. Я у п'ять років вже знайомилася з травами. Моя баба Настя була цілителькою. Вона знала досконало всі рослини і, що найцікавіше, розповідала мені про них казки. Кожна рослина на землі має своє завдання. І коли вона квітує, то це означає, що настав час її взяти і застосовувати для лікування того чи іншого захворювання. Адже немає на землі хвороби, яку б не можна було вилікувати рослиною.
- На цю тему у вас вийшла цікава книга.
Називається вона "Природа зцілює. "Зелена Планета" Наталі Земної". Земна - це мій псевдонім, який я взяла як символ єднання з матінкою-землею. У книзі дуже багато цікавих рецептів, жоден з яких за 18 років не повторився двічі.
- Пригадується, у нас не завжди доброзичливо ставились до народного цілительства, офіційна медицина теж його не визнавала. Чи змінилася ситуація сьогодні?
- На жаль, наші медики і досі косо дивляться на представників народної медицини. Вони забули, що саме народна медицина - це їх праматір, це коріння тієї, як вони називають, доказової офіційної медицини. Просто офіційна медицина узаконена і працює у нашій державі, і лікарі, які працюють у цій медицині, кажуть, що вона наукова. Народна медицина теж наукова. Тільки вони займаються наукою в лабораторії, а народна - доказує все в природі. Причому, народна медицина живе набагато мільйонів років довше, ніж офіційна. Лікар лікує, а природа зцілює.
Не в образу лікарям, якщо у людини болить голова, то вони лікують голову, а яка причина, ніхто не знає.
- Що ж тоді потрібно лікувати?
- Спершу потрібно виявити причину головного болю. Якщо голова болить у скронях, це ознака панкреатиту, в потилиці - тиск підвищений і нирки хворі. Болить голова зверху - треба лікувати кору головного мозку чи енцефаліт. Якщо людина відчуває гострий біль з одного боку, то це неврит. Треба не просто знімати біль, а виявляти і лікувати причину. В іншому випадку захворювання переходить у хронічне і людині ставлять діагноз "невиліковний". 
- Сьогодні нас знову лякають черговою епідемією грипу. Як вберегти себе від нашестя грипозних вірусів?
- Знаєте, як кажуть валеологи, аюрведа, треба вести нормальний спосіб життя. Людина не повинна перенавантажувати себе їжею, повинна рухатися, любити повітря, воду і не забувати про те, що вона людина, а, отже, повинна творити добрі справи на землі.
Що стосується грипу, то у нас під руками і під ногами є багато засобів, які можуть застерегти від грипу. Можна робити всілякі відвари і полоскати горло, носову порожнину перед виходом на вулицю. Можна пити лимонний сік, розведений водою. Дуже добре їсти цибулю: її фітонциди вбивають усі грипозні віруси. Є у нас сосна, яка теж віддає свої фітонциди людині для того, аби боротися з вірусами. Якщо починається грип і у квартирі в куточку стоїть порізана цибуля, вірусів тут уже не буде. Аналогічну дію має гілка сосни, яку треба потерти у руках, аби посилити запах. А якщо людина на вулиці спілкувалася з багатьма людьми, то, прийшовши додому, вона повинна промити підсоленою або підкисленою лимоном водою промити носоглотку, ретельно вимити руки. Калина, малина, чорна смородина повинні бути на під рукою у кожному домі. Це все те, що допомагає людині боротися з вірусами грипу. Не такий страшний грип, як страшні його ускладнення, тому допускати до цього не варто.
Спілкувалася 
Любов ГАДОМСЬКА.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер